Bagaimana Saya Mendapatkan Insurans untuk Perniagaan Kecil Saya?

Sebagai pemilik perniagaan kecil yang bertanggungjawab, adalah idea yang bijak untuk mengunjungi ejen insurans yang mempunyai reputasi baik untuk membincangkan liputan perniagaan kecil untuk syarikat anda. Dalam banyak kes, entiti perniagaan memerlukan insurans sama seperti individu. Anda harus meliputi kenderaan, harta benda dan orang, termasuk pelanggan dan pekerja. Mendapatkan insurans untuk perniagaan kecil anda adalah proses mudah yang dapat anda selesaikan dalam masa kira-kira sehari, kemudian dapatkan kembali keperluan harian untuk memulakan syarikat anda.

1

Kunjungi agensi insurans yang mengkhususkan diri dalam pelbagai pilihan insurans perniagaan kecil. Lihat Sumber untuk senarai penyedia insurans perniagaan kecil.

2

Tetapkan janji temu untuk bercakap dengan perunding insurans perniagaan kecil di syarikat pilihan anda. Anda boleh membincangkan keperluan perniagaan anda melalui telefon atau secara langsung. Oleh kerana sifatnya yang rumit dalam menentukan polisi insurans perniagaan yang tepat untuk syarikat anda, adalah bijak untuk bercakap dengan seseorang sebelum membeli polisi.

3

Jelaskan aktiviti perniagaan yang anda rancang untuk terlibat secara tetap dan aset perniagaan yang anda rancangkan untuk menguruskan semasa menjalankan syarikat anda. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk mengendalikan kedai, anda memerlukan insurans harta tanah dan insurans liabiliti untuk melindungi diri anda sekiranya berlaku insiden di lokasi. Anda memerlukan liputan kenderaan komersil untuk mana-mana kereta, trak atau bas yang anda gunakan secara tetap semasa perniagaan. Sekiranya anda merancang untuk mengambil pekerja, anda boleh membincangkan pilihan pampasan pekerja dan insurans perubatan dengan penyedia yang berkenaan. Sekiranya anda mempunyai lesen perniagaan, negara mungkin meminta anda untuk mendapatkan polisi insurans jenis tertentu untuk mengekalkan lesen tersebut.

4

Pertimbangkan sama ada anda memerlukan orang penting atau insurans silang. Ini mengimbangi perniagaan sekiranya salah satu prinsipal utama (pemilik atau rakan kongsi) berlalu (Lihat Rujukan).

5

Terokai syarat dan tahap perlindungan pilihan insurans perniagaan anda dengan ejen anda berdasarkan aktiviti perniagaan anda. Tanyakan kepada ejen jika anda dapat mengemas pelbagai perkhidmatan menjadi satu polisi perniagaan gabungan dengan kadar yang lebih menarik. Sebagai contoh, beberapa ejen menawarkan pakej gabungan khas untuk Internet dan perniagaan kecil dari rumah, dan yang lain mungkin mempunyai pakej untuk syarikat yang menggunakan armada kenderaan dengan kerap.

6

Pilih pakej insurans perniagaan yang merangkumi semua masalah anda. Letakkan wang pendahuluan anda untuk mengesahkan dan menjamin polisi insurans perniagaan. Simpan salinan dokumen liputan anda.