Cara Memindahkan Dari Livescribe ke MS OneNote

Livescribe adalah platform pengkomputeran berasaskan kertas yang merekodkan apa yang anda tulis pada kertas digital khas dan memuat naiknya ke komputer sebagai teks yang dapat diedit. Dengan menggunakan perisian Livescribe Connect, anda dapat memindahkan data antara pen Livescribe dan perisian pihak ketiga lain yang serasi yang digunakan oleh perniagaan anda, termasuk Microsoft OneNote. Anda kemudian boleh mengedit dan menyimpan data setelah memindahkannya ke Microsoft OneNote.

1

Navigasi ke Livescribe.com (pautan penuh dalam Sumber), muat turun perisian desktop dan klik dua kali pemasang. Setuju dengan terma dan syarat, kemudian klik "Seterusnya." Pilih direktori pemasangan atau tinggalkan pada pilihan lalai, kemudian klik "Next" dua kali. Sambungkan pen Livescribe ke komputer anda, kemudian tunggu perisian Livescribe Desktop mendaftarkannya dan gunakan sebarang kemas kini firmware atau perisian yang dijumpainya untuk peranti tersebut.

2

Buka program Livescribe Connect, klik "Pintasan" dan cari jalan pintas "Microsoft OneNote". Untuk menukar buku nota OneNote lalai yang digunakan oleh Livescribe, klik "Nama buku nota." Klik "Simpan" untuk menyimpan perubahan, kemudian keluarkan pen Livescribe dari PC anda.

3

Buka buku nota Microsoft OneNote anda dan lukis garis dari kiri ke kanan dan kemudian kembali lagi tanpa mengangkat pena. Tulis "Microsoft OneNote" di atas baris dan ketik setiap halaman yang ingin anda hantar ke OneNote. Ketik dua kali pada halaman terakhir untuk menyelesaikan proses, kemudian sambungkan semula pen Livescribe ke PC untuk menyelesaikan pemindahan.