Apa yang Perlu Dilakukan Apabila Pencetak Tidak Membatalkan Projek

Menghasilkan output bercetak dari projek yang anda buat dalam perisian perniagaan bergantung pada proses dua langkah. Pertama, anda mengirim data dari aplikasi anda ke file spooled yang dikelola oleh antrian cetak yang menyenaraikan semua dokumen anda yang belum selesai. Kedua, maklumat spooled muncul dalam bentuk bercetak dan projek yang beratur hilang dari senarai pengurusan. Untuk mengganggu proses ini, anda boleh mengunjungi barisan cetak dan menghapus tugas. Apabila projek anda diatur dalam barisan dengan betul tetapi enggan hilang, baik di atas kertas atau sebagai tindak balas terhadap penghapusan anda, selesaikan masalah ini dalam perkakasan dan perisian.

Mulakan semula Proses Percetakan

Untuk menghapus tugas cetak dari senarai projek keluaran yang belum selesai, kunjungi barisan pengurusan yang disediakan oleh gabungan sistem operasi anda dan perisian pemacu. Dalam antara muka antrian yang sama, anda juga boleh menghentikan proses pencetakan. Tugas cetak hilang dari barisan semasa pencetak menyelesaikannya, yang tidak dapat dilakukan jika anda telah menjeda keseluruhan proses. Periksa status barisan pengurusan dan sahkan bahawa anda tidak berhenti menghentikan semua percetakan dan bukannya untuk projek individu.

Tingkatkan Memori

Apabila pencetak anda kekurangan memori yang mencukupi untuk memproses projek yang anda kirimkan, pekerjaan tersebut mungkin akan berlanjutan - tidak dicetak - dalam barisan output atau bergabung dengan senarai hanya untuk menghilangkannya. Berapa banyak memori yang anda perlukan dan di mana pencetak memperolehnya bergantung pada jenis perkakasan output yang anda gunakan. Pencetak Inkjet mengekalkan apa yang pada dasarnya hubungan parasit dengan komputer anda, memperoleh RAM dan kuasa pemprosesan dari kemampuannya. Pencetak laser merangkumi mikropemproses tertanam, yang merupakan komputer mini dengan memori mereka sendiri yang kadangkala boleh ditingkatkan. Untuk meningkatkan memori yang tersedia untuk dicetak, anda mungkin perlu meningkatkan komputer, peranti output anda atau kedua-duanya. Sekiranya pekerjaan besar sering menyekat kemampuan anda memproses projek, anda mungkin perlu menaik taraf pencetak anda. Sebagai alternatif, sebagai langkah berhenti,anda boleh mencetak beberapa projek besar dalam gumpalan halaman daripada menghantar keseluruhan dokumen ke pencetak sekaligus.

Selesaikan Masalah Dokumen

Projek balk yang tidak akan dicetak dan tidak akan hilang dari senarai tugas cetak yang belum selesai mungkin fail yang rosak. Sekiranya anda baru-baru ini membuat perubahan pada dokumen tetapi tidak pernah mengalami masalah mencetaknya sebelumnya, perubahan anda mungkin telah memperkenalkan bahan yang mengandungi rasuah. Sekiranya anda beralih dari satu set fon ke fon lain, anda mungkin bergantung pada fail fon yang rosak. Jenis situasi ini dengan mudah menjadikan fail sandaran dan salinan dokumen versi demi versi, memberi anda kemampuan untuk kembali ke lelaran sebelumnya tanpa kehilangan semua pekerjaan anda. Kaedah paling mudah untuk mengesampingkan projek anda sebagai sumber masalah anda adalah dengan mengujinya pada pencetak lain.Anda mungkin dapat mengenal pasti halaman atau elemen dokumen tertentu sebagai sumber kerosakan dengan mencetak fail satu halaman pada satu masa sehingga anda mencapai titik di mana ia berhenti bertindak balas dengan betul. Sekiranya gejala anda menunjukkan fail fon yang rosak, ganti atau hapus untuk mengelakkan masalah dengan dokumen lain dan aplikasi lain.

But semula

Sekiranya anda telah memadamkan projek dari barisan cetak tetapi ia enggan hilang, anda mungkin perlu menghidupkan perkakasan anda. Dengan mematikan dan kemudian menghidupkan semula pencetak dan komputer anda, anda akan mengeluarkan memori dan membersihkan data sarang labah-labah. Apabila sistem anda kembali muncul, periksa barisan cetak untuk tanda-tanda yang masih ada pada dokumen anda yang berkira-kira. Dalam kebanyakan kes yang tidak melibatkan kerosakan dokumen atau barisan cetak yang dijeda, reboot perkakasan anda menyelesaikan fail hantu yang terlalu lama diterima.