Personaliti yang Berjaya dalam Industri IT

Untuk perniagaan kecil, pasukan profesional IT yang berjaya mewakili bahagian yang diperlukan untuk membina syarikat yang berjaya. Memilih calon yang tepat untuk kedudukan teknologi maklumat termasuk mengenal pasti mereka yang memiliki sifat keperibadian yang memberikan profesional IT kerangka kerja yang kukuh untuk berjaya dalam bidang ini.

Asas Keperibadian

Semasa menemubual calon untuk kedudukan IT, anda perlu menyelami sifat keperibadian mereka untuk melihat apakah mereka mempunyai ciri-ciri asas yang diperlukan untuk berjaya. Sebagai contoh, profesional IT harus mempunyai keinginan untuk pembelajaran dan pencapaian berterusan dalam bidang teknologi maklumat. Dengan teknologi baru yang terus menerus, mempunyai pasukan profesional IT yang cerdas dapat menjadikan perniagaan kecil anda setaraf dengan orang lain dalam industri ini. Sifat keperibadian lain yang harus anda cari dalam profesional IT termasuk kebolehpercayaan dan kemampuan untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran kerja yang berubah, seperti keperluan masuk pada hujung minggu untuk mengatasi masalah sistem kritikal.

Kebolehan Akademik

Keperibadian profesional IT perlu membenarkan tahap pencapaian akademik tertentu dalam bidang yang berkaitan dengan teknologi maklumat. Ini termasuk kejayaan akademik yang ditunjukkan dalam bidang seperti sains dan matematik. Profesional IT mesti mempunyai kemampuan untuk memahami, memahami dan menerangkan komputer dan komponen teknologi lain yang digunakan di tempat kerja moden. Atribut lain yang diperlukan termasuk kemahiran komunikasi yang baik, seperti bercakap dan mendengar.

Interaksi Tempat Kerja

Profesional teknologi maklumat juga menggunakan pelbagai ciri dan kemahiran keperibadian mereka untuk digunakan ketika bekerja di dalam persekitaran perniagaan. Profesional IT yang berjaya memahami asas perniagaan dan bekerjasama dengan profesional lain untuk mengenal pasti masalah dan mengembangkan penyelesaian untuk kesukaran teknologi. Semasa mengambil profesional IT, anda harus memastikan mereka mempunyai kemampuan untuk mencapai penyelesaian yang optimum melalui penggunaan pemikiran kritis dan inovatif.

Pertimbangan

Perhatikan ciri keperibadian dan kecekapan industri tambahan semasa menilai calon sesuai dengan kedudukan teknologi maklumat. Profesional IT sering mengendalikan data sensitif dan sulit. Mengupah individu dengan standard moral dan etika yang tinggi adalah perlu untuk memenuhi syarat keselamatan syarikat. Individu juga harus merasa selesa bekerja sebagai sebahagian daripada pasukan yang lebih besar. Kompetensi industri yang diperlukan untuk profesional IT termasuk yang berdasarkan pengurusan maklumat, pengembangan perisian dan kepatuhan.