Cara Memulakan Perniagaan Menjual Manik

Segmen kerajinan dan hobi sektor runcit telah berkembang menjadi industri bernilai $ 27 bilion sementara sektor peruncitan lain telah merosot. Pembuat barang kemas mudah mengubah hobi mereka menjadi perniagaan rumah menjana wang dengan menjual manik dan corak perhiasan dan membuat alat membuat perhiasan untuk pemula. Perniagaan kecil ini layak mendapat potongan cukai perniagaan dan dapat membantu membiayai hobi pemiliknya.

1

Tulis rancangan perniagaan untuk perniagaan menjual manik anda. Menyusun rancangan perniagaan akan membantu anda mengenal pasti pasaran pengguna berdasarkan jenis manik yang dibeli orang, kos permulaan, kos operasi dan harga. Pejabat tempatan Pentadbiran Perniagaan Kecil AS (SBA) menawarkan bantuan dan kursus perniagaan percuma kepada pemilik perniagaan kecil untuk memulakan. Hubungi Meja Jawapan SBA di 1-800-827-5722 atau [email protected] untuk mencari pusat SBA terdekat.

2

Aturkan kewangan perniagaan manik. Tentukan kos permulaan, prosedur perakaunan dan kawalan inventori. Kos permulaan termasuk manik dan bekalan, iklan dan bayaran untuk lesen perniagaan. Untuk kawalan inventori, perniagaan manik dapat membeli produk yang membuat pengurusan inventori lebih mudah kerana beberapa syarikat perisian Internet menjual hamparan inventori manik dan perisian pelacakan inventori.

Tetapkan prosedur perakaunan untuk mengesan perbelanjaan dan mengekalkan anggaran. IRS menawarkan Penerbitan 535, "Perbelanjaan Perniagaan," untuk membantu perniagaan kecil dengan menyimpan rekod dan membantu mereka mengenal pasti pemotongan perniagaan.

3

Pilih lokasi untuk perniagaan anda berdasarkan kebiasaan membeli manik kawasan. Perniagaan manik mesti mempertimbangkan semua aliran pendapatan seperti pereka perhiasan profesional, persatuan profesional dan pameran kraf; dan kebanyakan mengadakan kelas membuat manik dan perhiasan sebagai kaedah untuk menjual produk. Semasa memilih lokasi kedai, pilih tempat dengan akses mudah, jumlah lalu lintas tinggi dan sewa yang berpatutan untuk meningkatkan keuntungan kerana kos buruh menjadi pertimbangan. Banyak perniagaan manik dimulakan sebagai perniagaan rumah untuk menurunkan kos permulaan, mengelakkan sewa kedai dan mengurangkan kos buruh. Daftarkan perniagaan manik anda ke negeri ini, dan periksa sama ada daerah atau bandar anda memerlukan perlesenan untuk perniagaan.

4

Cari penjual manik borong. Perniagaan manik terus mengikuti trend manik untuk membantu mereka menentukan jenis inventori manik yang hendak dibeli. Cari pengeluar manik borong dengan membaca majalah yang tertumpu pada pembuatan manik dan perhiasan seperti Artis Perhiasan.

Beli manik secara pukal, kerana membuat manik dengan tangan sangat memerlukan tenaga kerja. Syarikat penghantaran yang dijumpai di Internet adalah sumber manik eksotik yang sangat baik. Syarikat-syarikat ini sering memberikan salinan iklan dan foto sebagai sebahagian daripada penjualan manik. Penjual manik borong lain menjual manik eksotik; Bead for Life, misalnya, menjual manik buatan tangan untuk membantu wanita di Uganda.

5

Buat etalase laman web dan buka untuk perniagaan. Bina laman web e-commerce manik-manik atau pekerjakan seseorang untuk melakukannya untuk mewujudkan kehadiran perniagaan yang sah di dalam industri. Laman web memberikan kesahihan perniagaan, dan laman web adalah alat pemasaran yang sangat baik untuk menunjukkan inventori manik dan mengemukakan idea perhiasan. Di lokasi runcit fizikal, paparkan manik di dalam dulang, dalam beg yang dipratentukan dan di dalam kraf.