Cara Menjual Iklan Cetak

Perbincangan berterusan mengenai penyusutan peredaran pada penerbitan cetak mungkin menjadikannya seperti iklan cetak yang menyokong kehidupan. Sebenarnya, penerbitan cetak masih mencapai ribuan dan, dalam beberapa kes, berjuta-juta pembaca. Banyak penerbitan juga melayani khalayak yang sangat spesifik yang menawarkan peluang terbaik untuk menjual ruang kepada pengiklan yang tepat.

Pemasaran yang disasarkan

Oleh kerana dolar pengiklanan untuk iklan cetak menjadi semakin langka, mereka yang bertanggungjawab untuk menjual ruang iklan sering menggunakan pendekatan pengeboman karpet yang mengabaikan sama ada penerbitan itu sesuai untuk perniagaan tertentu. Lakukan penilaian yang jujur ​​mengenai segmen pasaran yang diterbitkan oleh penerbitan anda dan kembangkan senarai perniagaan yang kemungkinan besar ingin menjangkau segmen pasaran tersebut. Dekati perniagaan tersebut dengan penjelasan mengenai khalayak yang diterbitkan oleh penerbitan anda dan bagaimana anda melihat khalayak itu menyediakan pasaran yang baik untuk perniagaan tersebut.

Dikumpulkan dalam Talian dan Cetak

Sekiranya penerbitan anda mengekalkan kehadiran Web sebagai tambahan kepada edisi cetak, ini akan membuka pintu untuk menyediakan paket yang merangkumi ruang iklan cetak dan iklan digital. Walaupun pengiklan berpotensi mungkin menunjukkan keraguan awal mengenai paket yang dibundel, anda dapat mengatasi rintangan itu dengan menunjukkan bahawa terdapat jurang dengan sedikit persilangan antara mereka yang mendapat maklumat dalam talian dan mereka yang mencetaknya. Pada hakikatnya, untuk mencapai jumlah pelanggan terbesar, gabungan iklan cetak dan digital memberikan yang terbaik kepada pengiklan.

Mulakan dengan Digital

Sebilangan besar perniagaan memandang iklan digital sebagai media dengan peluang terbaik untuk memberikan pulangan pelaburan. Sekiranya anda menawarkan pilihan iklan digital, membuka perbincangan dengan dan bahkan menyediakan iklan digital terlebih dahulu dapat berfungsi sebagai pintu masuk untuk menyediakan iklan cetak kemudian. Melihat jenis iklan digital apa yang dibeli oleh perniagaan dapat memberi anda gambaran penting mengenai keperluan khusus mereka dan dengan lebih baik melengkapkan anda untuk menunjukkannya ke arah pilihan cetak yang sesuai. Bermula dengan pengiklanan digital juga memberi anda cara untuk menunjukkan kepakaran anda dan membina kepercayaan yang diperlukan untuk membuat pilihan cetak anda kelihatan dipercayai dan tidak putus asa.

Rangkaian

Mungkin kelihatan kuno, tetapi rangkaian dapat berfungsi sebagai cara penting untuk menarik pembeli iklan untuk penerbitan kecil dan khusus. Anda boleh mendapatkan bola rangkaian melalui panggilan telefon asas kepada perniagaan atau perniagaan tempatan yang tertumpu di tempat anda. Sekiranya belanjawan anda dapat mengatasinya, jalankan acara rangkaian dan jemput calon pengiklan. Anda juga dapat memanfaatkan jaringan pengiklan yang ada dengan meminta rujukan. Rangkaian digital juga dapat memberikan jalan masuk bagi mereka yang mampu membeli iklan cetak.