Bolehkah Anda Mematikan Komen di Flickr?

Kumpulan ciri utama Flickr membolehkan pengguna membuat album dalam talian mereka sendiri di mana mereka dapat menyimpan dan mengatur foto mereka. Walau bagaimanapun, laman web ini juga berfungsi sebagai rangkaian sosial, dan Flickr membolehkan pengguna lain meninggalkan komen di halaman utama foto anda secara lalai. Anda boleh menyesuaikan tetapan privasi album anda sehingga hanya kumpulan kenalan tertentu yang dapat memberi komen pada gambar anda. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu pengguna Flickr yang lain memberi anda komen pada foto dalam album anda, anda boleh mematikan komen pada semua album anda atau mematikan komen dalam setiap foto.

Mematikan Komen pada Semua Foto Anda

1

Log masuk ke akaun Flickr anda, dan arahkan tetikus anda ke atas foto profil atau nama pengguna anda di sudut kanan atas skrin sehingga menu pilihan jatuh turun.

2

Pilih tab "Tetapan" di menu tarik-turun untuk mengunjungi halaman tetapan akaun anda.

3

Klik tab "Privasi & Kebenaran" di menu utama.

4

Tatal ke bawah ke bahagian "Lalai untuk Muat Naik Baru", dan klik pautan "Edit" di sebelah "Siapa yang Dapat Melihat, Mengulas, Menambah Catatan, atau Menambah Orang".

5

Klik butang radio di sebelah "Hanya Anda" di bahagian "Siapa yang Boleh Mengomen", dan kemudian klik butang "Simpan Tetapan" untuk menjadikan perubahan itu kekal. Anda sekarang akan menjadi satu-satunya yang boleh memberikan komen pada mana-mana foto anda.

Mematikan Komen pada Foto Individu

1

Log masuk ke akaun Flickr anda dan lawati aliran foto Flickr utama anda.

2

Cari dan klik foto yang tetapannya ingin anda ubah. Penyemak imbas mengalihkan ke halaman utama foto.

3

Tatal ke bahagian bawah foto, dan klik pautan "Tunjukkan Lagi" di sebelah bahagian "Maklumat Tambahan".

4

Klik pautan "Edit" di sebelah "Mana-mana Anggota Flickr Boleh Menambah Komen." Kotak dialog pop timbul dilancarkan dengan pilihan komen untuk foto tersebut.

5

Klik kotak radio di sebelah "Hanya Anda," dan kemudian klik butang "Simpan" untuk menjadikan perubahan kekal dan tutup kotak dialog.