Cara Membina Laman Keahlian Menggunakan Facebook Connect

Mendapatkan orang untuk membincangkan produk atau perkhidmatan anda adalah kunci untuk mengembangkan asas pelanggan yang setia. Oleh kerana Facebook terus memperluas pengaruhnya ke semua aspek Internet, semakin banyak perniagaan menggunakannya untuk memperluas kehadiran dalam talian mereka. Mengintegrasikan laman web keahlian anda dengan Facebook Connect adalah langkah logik seterusnya dalam mengembangkan perniagaan anda dan terus maju dalam persaingan.

Laman Keahlian

Laman keahlian mempunyai potensi yang lebih baik untuk menghasilkan aliran pendapatan yang boleh dipercayai kerana sifatnya yang interaktif. Ahli dapat mengubah produk atau perkhidmatan anda menjadi pengalaman sosial, yang membolehkan pelanggan baru menjadi peminat yang cepat. Laman keahlian juga membolehkan anda mendapatkan maklum balas, menanggapi kebimbangan pelanggan dan mengumumkan perubahan yang mempengaruhi keahlian dengan lebih cepat. Mereka juga memudahkan anda menjadualkan acara dalam talian atau langsung di mana pelanggan anda dapat mengetahui tentang produk atau perkhidmatan anda.

Sambungan Facebook

Facebook Connect adalah platform yang membolehkan anda mengintegrasikan kandungan laman web anda dengan akaun Facebook ahli anda, bergantung pada tetapan keselamatan mereka. Platform ini mempermudah proses penyediaan akaun dan log masuk ahli anda - pengguna hanya boleh mengklik butang "Sambung dengan Facebook" di laman web anda dan bukannya perlu melengkapkan penyediaan akaun dan skrin masuk. Facebook Connect juga membolehkan mereka berkongsi kandungan Web anda, seperti artikel, komen dan suka, di aliran Facebook mereka.

Kisah Kejayaan

Banyak syarikat telah melaksanakan Facebook Connect dengan kejayaan besar. Perkhidmatan media dalam talian seperti Joost, Spotify dan Vimeo menggunakan Facebook Connect untuk memberi anda akses kepada streaming muzik dan video dengan satu klik butang. Kedai berita seperti CNN dan The Huffington Post menggunakan platform ini untuk memastikan pembaca mereka terus terlibat. Syarikat minuman ringan seperti Red Bull telah menggunakannya untuk mengubah laman web produk mereka menjadi rangkaian sosial. Sekiranya anda seorang blogger, malah ada plugin WordPress untuk Facebook Connect.

Menambah Sambungan Facebook

Banyak perkhidmatan Web menyediakan widget atau pemalam Facebook Connect yang sudah siap yang anda boleh pasang dengan lebih sedikit daripada satu klik butang. WordPress membolehkan anda memasang Facebook Connect terus dari papan pemuka blog anda. Drupal, Jenis Bergerak dan vBulletin mempunyai tutorial dalam talian yang membimbing anda melalui proses tersebut. Perkhidmatan ini tidak memerlukan pengetahuan pengekodan sama sekali. Sekiranya anda ingin menulis aplikasi Facebook Connect anda sendiri, blog Pembangun Facebook memaparkan artikel dengan maklumat berguna.