Cara Menjadualkan Mesyuarat Menggunakan iPhone

Kalendar iPhone memberi anda fungsi asas yang anda perlukan untuk menjadualkan pertemuan semasa anda dalam perjalanan. Anda boleh membina senarai jemputan dengan menarik orang dari senarai kenalan anda atau memasukkan alamat e-mel. Selain itu, aplikasi ini membolehkan anda mengatur amaran, menambah nota dan mengesan senarai respons dari peserta yang anda minta. Aplikasi Kalendar adalah asli dari iPhone dan tidak memerlukan persediaan khas untuk anda mula mengatur pertemuan.

1

Ketik aplikasi "Kalendar" di iPhone anda.

2

Bergerak melalui aplikasi Kalendar menggunakan butang anak panah kiri dan kanan yang muncul di luar bulan di bahagian atas aplikasi sehingga anda tiba pada bulan di mana anda ingin menjadualkan pertemuan anda.

3

Ketuk butang "+" di sudut kanan atas skrin. Skrin Tambah Acara muncul.

4

Ketuk medan "Tajuk" dan gunakan papan kekunci pada skrin yang muncul untuk memasukkan tajuk untuk jemputan anda.

5

Ketuk medan "Lokasi" dan masukkan lokasi untuk pertemuan anda.

6

Ketuk medan "Mula / Tamat" untuk membuka skrin Mula & Tamat.

7

Ketuk "Mula" dan kemudian gunakan widget di bahagian bawah skrin untuk memilih tarikh dan waktu mula untuk mesyuarat anda. Ketuk "Tamat" dan kemudian gunakan widget untuk memilih tarikh dan masa tamat untuk mesyuarat anda. Sebagai alternatif, jika mesyuarat itu adalah pertemuan sepanjang hari, ketuk togol "ON / OFF" di sebelah kanan Sepanjang Hari sehingga "ON" muncul. Ketuk "Selesai" di sudut kanan atas skrin apabila anda sudah selesai untuk kembali ke layar Tambah Acara.

8

Ketuk "Ulangi" jika mesyuarat ini akan menjadi pertemuan berulang. Skrin Ulang muncul. Ketik untuk meletakkan tanda semak di sebelah medan yang menunjukkan kekerapan mesyuarat berulang, kemudian ketuk "Selesai."

9

Ketuk "Tamatkan Ulangan" jika anda mengatur mesyuarat berulang. Pilih tarikh dan waktu yang berkaitan dengan waktu pertemuan anda berhenti berulang, atau pilih "Ulangi Selamanya." Ketik "Selesai" setelah membuat pilihan anda.

10

Ketuk "Jemputan" untuk menghantar jemputan mesyuarat anda kepada pihak terpilih. Masukkan alamat e-mel orang yang ingin anda undang secara individu, atau ketuk butang "+" biru untuk menambahkan orang dari senarai kenalan anda. Ketik "Selesai" setelah menambahkan semua orang yang ingin anda jemput ke mesyuarat anda.

11

Ketuk "Makluman" dan kemudian pilih bila anda mahu peringatan untuk acara ini dipaparkan di iPhone anda. Ketik "Selesai." Selain itu, anda boleh mengetuk medan Makluman Kedua dan menambahkan amaran tambahan untuk jemputan mesyuarat anda.

12

Ketik medan "Catatan" di bahagian bawah jemputan untuk memasukkan butiran atau nota yang berkaitan dengan mesyuarat anda.

13

Ketik "Selesai" untuk menghantar jemputan mesyuarat anda. Para jemputan mesyuarat akan mendapat jemputan e-mel di mana mereka boleh memilih untuk menerima atau menolak jemputan, atau menandakan diri mereka sebagai tentatif. Anda boleh menyemak status jemputan dengan membuka mesyuarat di aplikasi Kalendar. Nama-nama jemputan akan muncul selepas pemilihan masing-masing setelah mereka membuat pilihan.