Mengenai Syarikat Hiasan Dalaman

Membuka perniagaan menghias dalaman menawarkan cara untuk menggunakan kemahiran dan keghairahan anda untuk mengatur perabot agar bilik pelanggan anda selesa dan menarik. Walaupun syarikat hiasan dalaman menyediakan beberapa perkhidmatan yang sama dengan firma reka bentuk dalaman, ia tidak menilai ruang atau memberikan idea teknikal untuk menjadikan ruang berfungsi. Ini menghilangkan syarat bahawa anda memperoleh pensijilan reka bentuk dalaman, dan bermaksud anda dapat mula menolong klien berdasarkan intuisi anda sendiri.

Cara Menjana Wang

Cara utama penghias dalaman menghasilkan wang adalah dengan mengenakan bayaran setiap jam untuk perkhidmatan perundingan dan hiasan. Sumber pendapatan lain untuk penghias dalaman berasal dari kenaikan kos perabot, aksesori, lantai dan karya seni yang mereka gunakan di rumah atau pejabat pelanggan mereka. Ini membolehkan anda memulihkan masa yang dihabiskan untuk mencari perabot yang indah.

Perkhidmatan yang Ditawarkan

Syarikat-syarikat hiasan dalaman menawarkan perkhidmatan yang merangkumi meletakkan dan mengatur perabot dan aksesori pelanggan. Anda juga membeli dan menambah perabot baru setelah anda memahami pilihan gaya pelanggan anda. Perkhidmatan lain termasuk memberi perundingan dan menyusun semula perabot dan aksesori pelanggan anda ke kedudukan yang berbeza untuk menjadikan sesuatu lebih menarik, kurang berantakan dan lebih menarik. Beberapa penghias dalaman rumah panggung yang disenaraikan ejen penjualan, membawa dan mengatur perabot dan aksesori untuk menjadikan harta itu kelihatan menarik bagi bakal pembeli. Perkhidmatan lain yang boleh anda tawarkan termasuk percutian atau hiasan pesta untuk menjadikan rumah kelihatan meriah dan dilengkapi dengan indah untuk pesta Krismas atau ulang tahun.

Penonton sasaran

Jenis pelanggan yang menarik syarikat hiasan dalaman adalah orang yang mempunyai pendapatan boleh guna untuk membayar seseorang untuk menolong mereka menjadikan kediaman mereka hangat dan menarik dengan perabot yang menarik. Melihat demografi lain, seperti kawasan tempat tinggal orang yang mengupah penghias dalaman, juga penting. Pelanggan anda juga merangkumi orang yang tidak mempunyai kemahiran atau masa untuk menghias rumah mereka sendiri. Perniagaan dengan wang dalam anggaran mereka untuk mengubah pejabat atau kawasan penerimaan adalah pasaran sasaran yang berpotensi lain.

Pemasaran

Mencari kediaman dan pejabat yang menyewa penghias dalaman memerlukan sejumlah strategi pemasaran. Bina yang berikut menggunakan laman rangkaian sosial, dan kongsi gambar sebelum dan selepas bilik yang anda hias. Kembangkan hubungan dengan dan minta rujukan dari perabot dan kedai aksesori, perombak dan perkhidmatan pembantu rumah yang berfungsi dengan pasaran sasaran yang sama seperti yang anda lakukan. Sentiasa meminta rujukan pelanggan anda juga. Bina laman web yang mempamerkan projek hiasan dalaman terbaik anda, dan terangkan pendidikan dan pengalaman anda di lapangan sehingga calon pelanggan merasa yakin bahawa anda juga boleh menjadikan kediaman mereka cantik.