Permainan Papan untuk Kerja Berpasukan

Hampir setiap kanak-kanak suka bermain permainan papan. Sebagai orang dewasa dalam tenaga kerja, permainan papan yang dirancang untuk mewujudkan semangat berpasukan dan ikatan dapat membina perpaduan dan kepercayaan di kalangan pekerja. Pembentukan pasukan melibatkan mengajar pekerja untuk bekerjasama dalam projek, menangani kepelbagaian tempat kerja dengan betul dan berkomunikasi dengan berkesan. Permainan papan yang direka dengan betul dapat mencapainya dengan kelebihan. Beberapa syarikat permainan merancang permainan terutamanya untuk dunia korporat dan usaha membina pasukan yang ditangani oleh pengurus setiap hari.

Ketahui Saya Permainan Interaktif

Know Me Interactive Games, Inc. menghasilkan rangkaian permainan papan korporat yang direka untuk menangani sejumlah masalah di tempat kerja seperti kepelbagaian budaya, kepemimpinan dan kerja berpasukan. Permainan untuk membina kerja berpasukan terdiri daripada sekumpulan kad dengan soalan yang mesti dijawab oleh pekerja untuk membuat perjalanan di papan permainan. Subjek persoalan berbeza dari yang ringan hingga yang serius hingga yang mendalam. Soalan yang serius mungkin melibatkan pekerja memberitahu kumpulannya perasaan sebenarnya tentang bagaimana pasukan membuat keputusan. Soalan-soalan ringan boleh menangani aspek apa yang paling sukar dikendalikan oleh pekerja dalam menyumbang kepada projek pasukan.

Permainan Berani Papan

Training Games, Inc. telah merancang permainan untuk tempat kerja berdasarkan permainan Truth or Dare masa kecil. Permainan ini memuatkan enam pemain atau enam pasukan pemain. Para pemain menggulung dadu dan menjawab soalan latihan mengenai pembinaan pasukan dengan jujur ‚Äč‚Äčketika mereka berjalan di sekitar papan. Apabila pasukan atau pemain mendarat di dataran berani, mereka mesti menyelesaikan berani untuk maju dalam permainan. Pasukan atau pemain menjaringkan mata untuk menyelesaikan berani dan menjawab soalan dengan betul.

Pengejaran Trivial Dan Monopoli Pasukan

Corporate Games, Inc. mengkhususkan diri dalam menyesuaikan permainan klasik untuk digunakan di dunia korporat. Syarikat ini menawarkan versi korporat Trivial Pursuit yang dapat disesuaikan oleh syarikat untuk keperluan organisasi mereka dan juga versi Monopoli di mana pasukan bekerjasama antara satu sama lain untuk mengambil alih versi korporat bandar monopoli klasik. Syarikat ini juga menghasilkan kepingan permainan dan bahan permainan papan untuk perniagaan yang merancang permainan korporat mereka sendiri.

Buat Sendiri

Penganjur pasukan dapat membuat permainan mereka sendiri berdasarkan jenis klasik atau sama sekali baru. Satu aktiviti membina pasukan melibatkan pemberian papan poster pasukan, penanda dan lain-lain persediaan yang diperlukan, dan menugaskan mereka untuk menghasilkan permainan papan yang menyeronokkan yang disesuaikan untuk organisasi mereka dalam jangka masa yang diperuntukkan. Membuat permainan, kemudian bermain bersama, memerlukan komunikasi dan kerja berpasukan. Pasukan dengan permainan terbaik mungkin memenangi hadiah kecil, seperti bekalan pejabat atau gula-gula.