Cara Menyulitkan CD Muzik

Sekiranya perniagaan kecil anda menghasilkan CD audio, enkripsi dengan menambahkan perlindungan salinan. Ini dapat mengelakkan orang lain menyalin CD audio anda dan menggunakan salinan tersebut tanpa membayarnya. Kaedah tahap rendah untuk mengenkripsi CD membiarkannya dimainkan, sedangkan proses enkripsi yang lebih tradisional dari keseluruhan CD audio membiarkan CD tidak dapat dimainkan kecuali pada peranti di mana pengguna dapat memasukkan kata laluan, yang membatasi penggunaan CD.

1

Muat turun, pasang dan lancarkan program yang membuat ISO untuk CD yang dilindungi salinan dengan menambahkan trek palsu ke ISO audio, menjadikan CD tersebut kelihatan besar pada 900MB. Program untuk proses ini merangkumi TZCopy Protection, WinLock dan CD-Protector (pautan dalam Sumber).

2

Klik pilihan untuk membuat CD audio audio yang dilindungi. Ini membuka tetingkap di mana anda mengisi CD dengan trek muzik menggunakan fail audio dari PC anda. Gunakan tetingkap penyemak imbas di pembakar untuk menavigasi ke direktori yang mengandungi fail audio yang ingin anda gunakan, kemudian seret dan lepaskan fail tersebut ke sisi pembakar tetingkap penyemak imbas. Perisian ini menukar fail audio menjadi trek, mengisi CD anda semasa anda terus menyeret fail audio. Tekan butang "Seterusnya".

3

Pilih lokasi untuk ISO, kemudian simpan ISO ke cakera anda.

4

Letakkan CD kosong ke dalam pemacu CD pembakar komputer anda.

5

Mulakan perisian pembakar. Perisian yang mampu membakar ISO ke cakera termasuk SecurDataStor, Nero Burning ROM dan Roxio Creator (pautan dalam Sumber).

6

Pilih pilihan "Burn ISO" dalam perisian pembakar. Gunakan penyemak imbas untuk berpindah ke direktori yang mengandungi ISO, kemudian pilih ISO untuk dibakar.

7

Pilih pemacu yang mengandungi CD kosong dan tekan butang "Bakar". Tunggu perisian membakar ISO ke cakera, membuat CD audio yang disulitkan. Setelah selesai, keluarkan CD dari komputer.