Keperluan untuk Memulakan Perniagaan Baru

Apabila anda memulakan perniagaan anda sendiri, anda memerlukan perkara yang tidak ketara, seperti keinginan dan tekad. Tetapi ada serangkaian syarat untuk memulakan perniagaan yang perlu ditangani juga. Proses asas memulakan perniagaan melibatkan keputusan kewangan dan pemfailan undang-undang, menurut sumber perniagaan dalam talian Business.gov.

Struktur

Perniagaan anda memerlukan struktur rasmi untuk dapat memfailkan cukai dan mengumpulkan hasil. Struktur perniagaan yang berbeza adalah kepemilikan tunggal, perkongsian dan entiti undang-undang, seperti syarikat S atau syarikat tanggungan terhad. Dengan hak milik tunggal atau perkongsian, anda perlu menghubungi pejabat lesen perniagaan negeri anda untuk mendaftarkan nama syarikat anda. Kemudian anda boleh membuka akaun bank syarikat, menerima cek yang dibuat atas nama syarikat anda dan membayar cukai untuk syarikat anda. Hubungi pejabat senator negeri anda untuk mengetahui di mana pejabat lesen perniagaan negeri anda berada. Entiti undang-undang dibentuk dengan bantuan peguam syarikat. Anda boleh berjumpa dengan peguam sebelum menentukan jenis entiti undang-undang mana yang terbaik untuk perniagaan anda.

Nombor Pengenalan Cukai

Untuk menggaji pekerja dan memfailkan cukai pendapatan, anda perlu mendapatkan Nombor Pengenalan Majikan dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri, menurut Business.gov. Jenis perniagaan yang paling biasa yang memerlukan EIN adalah hak milik tunggal dengan pekerja, perkongsian dengan pekerja tanpa pekerja kami dan jenis entiti undang-undang, seperti LLC atau syarikat korporat.

Pensijilan Perniagaan

Pejabat lesen perniagaan negeri juga mungkin memerlukan jenis perniagaan tertentu anda disahkan. Sebagai contoh, di negeri New York syarikat yang ingin melakukan pekerjaan pengurangan asbes, atau syarikat dari luar negeri yang ingin melakukan pekerjaan kontrak di New York, mesti disahkan dengan negeri, menurut laman web sumber perakuan negeri Kontraktor-Lesen. org. Hubungi pejabat perlesenan negeri anda untuk mengetahui apakah perniagaan anda memerlukan sijil sebelum anda dapat memulakan perniagaan.

Buat Peraturan

Sama ada anda merancang untuk menggabungkan, anda harus membuat peraturan syarikat yang akan menentukan bagaimana keputusan dibuat, hierarki syarikat, polisi pekerja seperti pakaian, dan tingkah laku dan prosedur sumber manusia, seperti pengambilan dan pemecatan, menurut sumber perniagaan dalam talian The Company Corporation .