Pengiklanan Vs. Pengarang di Akhbar

Tidak ada publisiti buruk, seperti kata pepatah lama, dan organisasi dapat menemukan diri mereka di media ketika orang lain menulis mengenai mereka. Entiti juga dapat menghadirkan diri dengan cara terkawal, memperlihatkan setiap aspek tentang dirinya yang diinginkan, melalui iklan cetak. Meletakkan editorial juga berkesan, tetapi memerlukan lebih banyak kerja.

Iklan Merangsang Pada Banyak Tahap

Apabila anda membuat kempen iklan cetak, anda melaburkan sumber daya yang besar ke dalam reka bentuk seni, susun atur, keputusan di mana dan kapan meletakkannya, pertimbangan tindak balas emosi yang akan dibuatnya dan pembelian ruang iklan itu sendiri. Anda memastikan iklan anda menarik pembaca dengan gambar, perkataan, warna dan ciri reka bentuk lain. Sebuah editorial dapat memberi makna melalui penggunaan bahasa yang berkesan, tetapi jarang meningkat ke tahap respons emosi yang menyebabkan iklan cetak yang berkualiti.

Meletakkan Editor

Menempatkan editorial atau kolom dalam penerbitan cetak adalah sesuatu yang mencabar. Pengarang mesti ditulis dengan baik, tepat pada masanya dan sesuai dengan tujuan dan khalayak penerbitan. Untuk meletakkan editorial, anda mesti mencari garis panduan penyerahan dan mengikutinya dengan teliti. Walaupun begitu, karya anda mungkin tidak tahan dengan pengarang editorial dan mesti bersaing dengan banyak kiriman lain untuk mendapatkan tempat yang diinginkan dalam penerbitan. Namun, cabaran terbesar ketika menulis mengenai perniagaan atau produk adalah bahawa editorial itu mestilah berita dan bukan iklan yang terselubung.

Iklan disasarkan

Anda mempunyai banyak input mengenai tempat iklan muncul. Anda boleh meletakkannya di bahagian gaya hidup selama seminggu atau di bahagian sukan pada hari Ahad, bergantung pada demografi yang ingin anda jangkau. Anda boleh menjalankan iklan yang lebih besar atau lebih kecil, bergantung pada anggaran anda, dan menghabiskan banyak wang untuk membuatnya menarik. Akan tetapi, sebuah editorial hanya berjalan di halaman op-ed, yang mungkin bukan yang dibaca oleh pelanggan yang anda inginkan.

Pengarang Carry Editorial

Sebuah editorial mempunyai sejumlah besar wewenang dalam kebanyakan penerbitan. Kerana halaman editorial dianggap sebagai landasan yang cukup suci oleh kakitangan surat khabar, dan kerana semua perkara di sana mesti disetujui oleh editor, item yang disiarkan telah diberkati dengan cap kelulusan penerbitan. Walaupun editorial tamu mewakili pendapat seseorang, halaman editorial penerbitan cetak terbaik negara adalah tempat dialog peringkat tinggi dan serius. Iklan, bagaimanapun, tidak lebih dari sekadar konten berbayar yang mencerminkan apa sahaja yang dipilih oleh pengiklan, dalam batas selera.