Idea Parade Float untuk Perniagaan Perbankan

Parade floats, pada dasarnya, iklan yang dilihat secara meluas dan agak murah. Walaupun mempunyai float yang kelihatan biasa bermanfaat, untuk perniagaan perbankan, float masih harus mencerminkan keseluruhan industri. Membangun pelampung yang tidak jelas dapat mengaburkan mesej pelampung dan menyebabkan penonton melupakan maklumat yang lebih penting tentang siapa yang membuatnya. Selalunya bank mempunyai demografi berbeza ke lokasi mereka; sebagai contoh, bank-bank di sebuah bandar kecil dengan pelanggan petani yang besar dapat memanfaatkan tema yang menggambarkan bank sebagai bantuan kepada masyarakat petani yang rajin bekerja. Sebaliknya, bank dengan pangkalan pelanggan bandar yang sangat pelbagai hanya boleh memilih untuk membina pengiktirafan jenama dengan membina logo bank sebagai tema pelayaran mereka.

Tema Tangan Menolong

Gagasan "memberi bantuan" adalah klasik perniagaan perbankan dalam hal periklanan, dan temanya juga berfungsi dengan baik untuk perbarisan perbarisan. Inti dari konsep ini adalah mewujudkan visualisasi yang menarik untuk bagaimana bank membantu pelanggan memperoleh tujuan jangka panjang mereka. Tempat yang baik untuk memulakan adalah imej pengurus akaun bank, memakai logo dan warna syarikat sambil memberikan model rumah kepada pasangan muda. Konsep yang digambarkan oleh float itu adalah bahawa bank adalah pilihan yang baik untuk pembeli rumah kali pertama yang memerlukan gadai janji.

Tema Piggy Bank

Walaupun ada yang menganggap idea tentang piggy bank float mengiklankan perniagaan perbankan agak klise, itu tidak semestinya. Dengan beberapa animasi kreatif, pelampung itu dapat mencakup lengan bergerak memasukkan sen besar ke dalam piggy bank, mengambilnya dan mengulangi prosesnya, mengambil konsep sederhana dan menjadikannya tontonan yang tidak dapat dilupakan. Konsep piggy bank pada intinya berfungsi untuk mengingatkan para pengunjung perbarisan tentang nilai simpanan yang berhemah, sementara lengan animasi yang licin menunjukkan bahawa bank itu pintar dan moden. Ini menarik demografi yang lebih muda daripada yang berminat untuk menyampaikan mesej tanggungjawab kewangan.

Tema Tunai

Apabila orang memikirkan bank, mereka sering mengaitkannya dengan wang tunai; namun, ia memerlukan lebih dari sekedar pengembalian bil dolar raksasa untuk meninggalkan kesan kekal pada para peserta perbarisan. Menambah sudut peraduan berprofil tinggi ke perbarisan perbarisan dapat membina dua kali ganda kepentingan umum dalam perniagaan perbankan. Untuk membina gembar-gembur, bank hanya mempunyai undian pelanggan di mana pemenang dapat menaiki kapal terbang. Bahagian paparan pelampung dan hadiahnya adalah beberapa minit di terowong angin mini "ambil untuk wang tunai", yang juga berfungsi sebagai titik fokus reka bentuk perbarisan perbarisan. Hasil akhirnya pasti menjadi tontonan yang tidak dapat dilupakan.

Tema Logo Bank

Logo yang menarik adalah cara yang kuat untuk membina kekuatan jenama dalam perniagaan perbankan, jadi logo perbankan yang menarik secara automatik menjadi asas yang kuat untuk tema float. RBC Financial, sebuah bank multinasional, memiliki singa untuk logo, menjadikan singa animatronik pilihan yang jelas dan tidak dapat dilupakan ketika dipasangkan dengan logo seperti yang tertera di papan tanda bank. Daripada mempunyai mesej yang bijak, nilai utama tema berdasarkan logo hanyalah membina pengenalan jenama, yang akan membantu membina pangkalan pelanggan yang lebih besar dari masa ke masa.