Cara Memfailkan Cukai Hak Milik Tunggal di Texas

Tempoh cukai sering menjadi kebingungan bagi banyak pihak, terutama pemilik perniagaan. Nasib baik, proses pemfailan dipermudahkan untuk anda sekiranya anda mengendalikan perniagaan hak milik tunggal di Texas. Texas tidak mengenakan cukai pendapatan negara, yang menghilangkan keperluan untuk pemfailan negara. Pemilik tunggal mengemukakan laporan untung dan rugi perniagaan dengan penyata cukai pendapatan masing-masing. Permudahkan proses pemfailan dengan menyimpan akaun pemeriksaan yang terpisah untuk pendapatan dan perbelanjaan perniagaan dan menyimpan rekod yang tepat.

1

Laporkan cukai pendapatan peribadi pada Borang 1040, Penyata Cukai Pendapatan Individu AS, dan sediakan penyata untung rugi pada Jadual C (Borang 1040), Untung atau Rugi dari Perniagaan. Sertakan Jadual C-EZ, Keuntungan Bersih dari Perniagaan. Tolak perbelanjaan perniagaan yang berlaku, seperti kos pembelian peralatan perniagaan, kos iklan produk dan perbelanjaan perjalanan.

2

Sediakan Jadual SE untuk cukai pekerjaan sendiri. Cukai bekerja sendiri adalah sumbangan anda kepada Medicare dan Jaminan Sosial. Menurut NOLO, cukai ini setara dengan "Pajak Penggajian" untuk pekerja perniagaan. Bayar cukai ini jika pendapatan bersih anda adalah $ 400 atau lebih.

3

Bayar anggaran cukai anda dengan Borang 1040-ES, Anggaran Cukai untuk Individu. Ini adalah anggaran jumlah yang perlu anda bayar pada akhir tahun. Bahagikan anggaran ini dengan empat dan bayar secara ansuran setiap suku tahun.