Cara Membuat Halaman Twitter Saya Hanya Memaparkan Catatan Saya

Terdapat beberapa cara untuk menyesuaikan halaman Twitter anda. Secara lalai, garis masa Twitter anda, kawasan halaman utama anda yang memaparkan catatan baru, akan memaparkan tweet dan retweet oleh orang yang anda ikuti mengikut urutan kronologi dengan yang terbaru di bahagian atas. Terdapat dua cara anda hanya boleh memaparkan tweet anda sendiri.

Tidak Mengikuti

Sekiranya anda menggunakan akaun Twitter anda hanya untuk menghantar tweet dan tidak mengikuti orang lain, halaman Twitter anda hanya akan memaparkan tweet anda. Sekiranya anda sudah mengikuti akaun lain, anda boleh berhenti mengikuti semua orang yang anda ikuti, jadi tweet dan retweet mereka tidak akan dipaparkan di laman Twitter anda. Untuk berhenti mengikuti akaun, klik nama akaun di laman Twitter anda dan apabila akaun dibuka, klik butang "Mengikuti" dan ia akan berubah menjadi "Ikuti", menunjukkan bahawa anda telah berjaya berhenti mengikuti akaun tersebut.

Paparkan Tweet Anda

Pendekatan lain, yang membolehkan anda terus menggunakan Twitter sebagai alat jaringan sosial untuk mengikuti orang lain, adalah dengan hanya menggunakan butang "Tweets" di halaman profil atau halaman utama anda untuk memaparkan tweet anda. Di bar sisi di bawah gambar profil anda di halaman profil anda klik "Tweets", atau di halaman utama anda, klik "Tweets" di bawah gambar anda tepat di atas feed twitter anda. Apabila mengklik butang "Tweet" anda, yang menyenaraikan jumlah catatan yang anda buat tepat di bawahnya, Twitter hanya memaparkan tweet anda. Ini menunjukkan setiap catatan yang anda buat dan tidak ada yang lain.