Cara Menjalankan Kedai Sandwic

Membuat sandwic yang enak memerlukan lebih banyak kreativiti daripada menampar sepotong bologna di antara dua keping roti. Selain itu, menjalankan kedai sandwic yang membuat pelanggan anda terus datang untuk lebih banyak melibatkan prinsip perniagaan yang betul, produk berkualiti dan perkhidmatan pelanggan yang luar biasa. Mengendalikan kedai makan terkenal, bahkan kedai sandwic kasual, bermula lama sebelum anda menggantungkan tanda "Buka" di pintu.

1

Analisis jenis pelanggan yang akan kerap mengunjungi kedai anda. Lokasi anda mungkin menarik pekerja binaan dan pelanggan dari gimnasium yang berdekatan, atau menjalankan permainan dari vegan kepada individu yang ingin makanan istimewa dan anjing cili.

2

Tentukan waktu dan mod operasi anda. Menangkap burung-burung awal dalam perjalanan ke tempat kerja yang muncul untuk minum kopi dan sandwic "pergi" mungkin bermaksud membuka pintu anda pada pukul 6 pagi. Anda mungkin mahu membuka kedai anda tujuh hari seminggu, atau menjalankan perniagaan pada hari kerja sahaja. Sekiranya anda mempertimbangkan untuk menawarkan perkhidmatan penghantaran, pertimbangkan rancangan operasi anda

3

Pilih produk berkualiti. Kumpulkan satu pasukan untuk mencuba rasa, roti, daging, keju atau bumbu yang ingin anda beli. Sekiranya anda membuat salad, acar atau mayo, minta pasukan menilai barang-barang tersebut mengikut citarasa. Jangan berpuas hati dengan yang terbaik.

4

Hubungi jabatan pelesenan negeri dan tempatan anda. Memohon dokumen perniagaan dan cukai yang diperlukan. Sebaiknya hubungi jabatan kesihatan di lokasi anda untuk memastikan anda memahami kod yang berlaku untuk menyajikan makanan dan minuman. Dapatkan sijil makanan yang diperlukan.

5

Ambil individu yang boleh bekerja secara kreatif dengan makanan untuk menghasilkan tambang yang menarik. Pastikan kakitangan kaunter penerimaan anda senang bekerja dengan orang ramai, untuk membuat lawatan ke kedai anda sebagai pengalaman yang menyenangkan. Personel harus memegang sebarang perakuan pengendali makanan yang dimandatkan oleh bandar dan negeri tempat perniagaan anda berada.

6

Tetapkan standard kebersihan yang tinggi. Berhati-hatilah dengan tarikh luput, suhu penyimpanan makanan dan sebarang faktor yang melibatkan pengendalian makanan dan minuman yang selamat.

7

Kenalpasti pesaing anda. Teliti dan bandingkan item menu dan harga. Pertimbangkan untuk menjalankan tawaran istimewa, tawaran diskaun atau insentif; sebagai contoh, beli sembilan dapatkan sandwic ke-10 secara percuma. Memasarkan barang yang membezakan anda daripada persaingan. Sekiranya anda membeli hasil organik, bakar roti setiap hari di tempat atau tawarkan pelbagai sup buatan sendiri, beri tahu orang ramai.

8

Buat hidangan tandatangan. Bereksperimenlah dengan gaya sandwic yang berbeza sehingga anda menjumpai gaya yang sangat enak dan dinamik sehingga pelanggan akan mengingatnya lama selepas gigitan terakhir. Bahan rahsia sangat berguna untuk menjadikannya istimewa dan sukar untuk digandakan.

9

Tukar menu dari semasa ke semasa. Simpan sandwic kemenangan yang dituntut oleh pelanggan anda. Tawarkan sampel sandwic baru dan dapatkan maklum balas daripada kakitangan dan pelanggan anda.