Cara Melihat Tayangan slaid PowerPoint di SharePoint

Perisian kolaborasi SharePoint Microsoft memungkinkan pembentukan laman web di mana pengguna projek jauh dapat berkongsi dokumen dan laporan secara langsung antara satu sama lain. Dalam persekitaran perniagaan kecil, ia memungkinkan pembuatan dokumen berbilang penulis dengan mudah. Dengan Aplikasi Web Office ditambahkan ke pelayan SharePoint, slaid PowerPoint dapat ditambahkan ke daftar dokumen yang serasi, yang membolehkan pengguna melihat persembahan PowerPoint di laman web ini tanpa perlu memuat turun setiap persembahan secara berasingan.

1

Letakkan cakera pemasangan Microsoft Office ke dalam pemacu CD / DVD pada sistem pelayan SharePoint anda dan tunggu sehingga sistem memulakan proses pemasangan automatik. Sekiranya cakera tidak bermula secara automatik, buka penyemak imbas Windows, arahkan ke pemacu CD / DVD dan klik pada fail "setup.exe" di direktori root cakera.

2

Masukkan kunci produk Office anda di mana diarahkan dan klik "Terus" untuk meneruskan ke halaman Lokasi Fail. Klik "Pasang Sekarang" untuk memulakan pemasangan Aplikasi Web. Pilih pilihan "Jalankan Konfigurasi Produk SharePoint", kemudian tekan butang "Tutup" untuk memulakan wizard konfigurasi Office SharePoint. Tekan butang "Seterusnya" di halaman selamat datang untuk wizard Produk SharePoint, kemudian tekan "Ya" untuk mengakui mesej yang memberitahu anda bahawa sistem mungkin perlu dihidupkan semula semasa proses konfigurasi.

3

Tunggu proses konfigurasi selesai, kemudian klik butang "Selesai". Setelah selesai, perisian SharePoint serasi dengan penyisipan slaid PowerPoint.

4

Log masuk ke pelayan SharePoint menggunakan penyemak imbas Web anda. Klik pada tab "Laman Pasukan" dan kemudian pilih pilihan "Dokumen Bersama" di bawah Perpustakaan.

5

Klik "Tambah dokumen" untuk membuka penyemak imbas fail. Arahkan ke lokasi tayangan slaid PowerPoint yang ingin anda muat naik ke sistem di komputer anda dan pilih tayangan slaid untuk dimuat ke pustaka dokumen di SharePoint. Dokumen sekarang akan dipaparkan di bawah senarai Dokumen Dikongsi.

6

Klik pada slaid PowerPoint untuk membukanya di PowerPoint WebApp. Tayangan slaid akan muncul di penyemak imbas anda. Anda boleh meneruskan slaid individu dengan mengklik anak panah di dasar slaid di tetingkap penyemak imbas.