Bagaimana Memulakan Perniagaan Bobcat

Menurut Buku Panduan Prospek Pekerjaan Statistik Buruh 2010-11 Jabatan Tenaga Kerja AS, 75.700 orang bekerja dalam pekerjaan penggalian di Amerika Syarikat, dan kenaikan 9 peratus pekerja di lapangan dijangka antara tahun 2008 dan 2018. Salah satu kekuatan pendorong untuk kenaikan yang dijangka adalah ketersediaan mesin landskap dan penggalian yang sedia untuk disewa atau dibeli. Bobcat adalah pembuat peralatan tersebut. Membuka perniagaan kecil yang beroperasi, menjual atau menyewa mesin pembentuk tanah Bobcat memerlukan perancangan yang teliti dan ukuran pengalaman landskap dan penggalian.

1

Tulis rancangan perniagaan yang menggariskan bagaimana anda akan menjana pendapatan, rancangan pemasaran anda, kemungkinan perbelanjaan dan gambaran keseluruhan visi anda untuk pengembangan. Terangkan aliran tunai anda dalam dokumen ini dari pemasaran hingga ke gaji anda. Anda akan menggunakan rancangan perniagaan ini untuk memperoleh pembiayaan, antara lain, jadi pelajari penulisan rancangan perniagaan atau dapatkan bantuan profesional untuk mendapatkannya dengan betul.

2

Dapatkan nombor pengenalan majikan dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri; selidik pilihan anda untuk melakukannya dengan melayari IRS.gov. Nombor pengenalan majikan anda akan membolehkan anda mengambil pekerja dan membolehkan anda membuat akaun pemeriksaan perniagaan. Anda perlu memutuskan bentuk entiti perniagaan yang anda mahukan perniagaan anda untuk melindungi aset peribadi anda dengan liabiliti. Hubungi perancang cukai atau peguam untuk mendapatkan bantuan dalam menangani situasi khusus anda.

3

Daftarkan perniagaan anda dengan pejabat setiausaha negara dan kerajaan tempatan anda dan memohon sebarang lesen yang diperlukan dalam entiti ini.

4

Buat nombor telefon dan sambungan Internet khusus untuk membuat kenalan pelanggan dan untuk menguruskan laman web anda jika berkenaan

5

Tentukan sama ada anda akan membeli Bobcat anda sendiri atau menyewa mengikut keperluan. Sekiranya anda akan menyewa Bobcat anda, menjalin hubungan dengan firma penyewaan peralatan tempatan dan dapatkan potongan harga.

6

Pasarkan syarikat anda ke firma landskap. Selalunya syarikat landskap besar akan memiliki peralatan ini tetapi akan menggunakan kontraktor untuk pekerjaan besar atau tergesa-gesa.

7

Hubungi Agensi Pengurusan Kecemasan Persekutuan untuk mendapatkan maklumat mengenai pilihan pembersihan kecemasan. Hubungi kumpulan bukan untung dalam bidang ini juga.

8

Membina hubungan dengan kontraktor am. Bobcats digunakan dalam menggali parit, meratakan tanah dan projek lain yang disusun oleh kontraktor.

9

Pertimbangkan sesiapa sahaja yang menggali atau menggerakkan tanah, mengangkat dan membawa barang berat dan bekerja di lumpur sebagai petunjuk yang berpotensi. Hubungi syarikat kolam renang, kerana banyak yang menggunakan pekerjaan Bobcat. Kerana banyak Bobcats menggunakan trek dan bukannya roda, fikirkan peralatan yang diperlukan di kawasan yang keras atau terpencil sebagai pilihan.

10

Tingkatkan tahap perniagaan anda dengan menjadi peniaga Bobcat yang sah. Isi borang pertanyaan peniaga di laman web syarikat jika anda memenuhi modal minimum dan keperluan lain. Gunakan kenalan yang anda buat dalam perniagaan perkhidmatan anda sebagai petunjuk utama. Anda mungkin juga mengembangkan perniagaan anda menjadi sumber penyewaan Bobcat untuk kontraktor yang kadang-kadang memerlukan peralatan bertugas sederhana.