Cara Menghapus Pengguna di Apple Mac OS Server di Workgroup Manager

Sekiranya anda menggunakan persekitaran pelayan Mac OSX dan anda perlu menghapus pengguna, anda boleh melalui Pengurus Kumpulan Kerja dan bukannya baris perintah. Workgroup Manager menggunakan antara muka pengguna grafik, jadi anda bahkan tidak perlu membuka Terminal untuk menguruskan pangkalan pengguna anda. Ini menjadikannya cepat dan mudah untuk menyesuaikan dengan tepat siapa yang harus disertakan dalam pelayan Mac OSX anda.

1

Buka Pengurus Kumpulan Kerja anda.

2

Pilih "Akaun" untuk memaparkan senarai semua akaun pengguna di pelayan Mac OSX anda.

3

Pilih akaun pengguna yang ingin anda padamkan.

4

Klik ikon kunci pada skrin ini. Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda.

5

Klik "Pelayan." Klik "Padam." Pengguna tidak lagi mempunyai akses ke rangkaian pelayan Mac OSX.