Cara Mengendalikan Penyelamatan Haiwan dan Faedah Cukai

Sebab-sebab untuk menjalankan penyelamatan haiwan tidak termasuk menjadi kaya atau menuai faedah cukai. Walaupun penyelamat anda dapat memperoleh status bebas cukai dari Internal Revenue Service sebagai organisasi amal, penghargaan penyelamatan haiwan adalah mengenai menolong haiwan yang memerlukan. Penyelamatan haiwan yang tidak boleh dibunuh tidak memusnahkan; mereka membawa sesat, anjing peliharaan anjing, binatang peliharaan tanpa tempat tinggal dan mereka yang dijangkakan euthanasia di tempat perlindungan lain. Sebelum memulakan penyelamatan anda, tentukan jenis haiwan yang akan anda bawa, seperti kucing atau baka anjing tertentu, dan pastikan anda mempunyai ruang dan dana untuk menjaganya dengan betul.

1

Namakan dan masukkan penyelamat haiwan anda. Untuk memenuhi syarat pengecualian cukai 501 (c) (3) dari IRS, anda mesti dimasukkan. Hubungi jabatan negara atau buruh negeri anda untuk mendapatkan arahan mengenai cara menggabungkannya. Anda perlu membuat pernyataan dan peraturan undang-undang misi rasmi. Membuat dokumen-dokumen ini bersama dengan polisi tempat tinggal akan membantu membentuk operasi anda.

2

Kumpulkan sekumpulan sukarelawan yang boleh dipercayai, penyayang, dan bekerja keras. Anda akan bergantung pada sukarelawan untuk membantu mengurus haiwan, pembersihan, kerja pejabat, penggalangan dana dan pemasaran. Walaupun anda mungkin mampu membayar pekerja, anda akan mendapati bahawa sukarelawan menyediakan masa dan menjaga keselamatan anda, tanpa sebarang kos kepada anda. Letakkan mesej di laman web anda dan di buletin dan penerbitan tempatan untuk meminta sukarelawan. Anda akan mendapati bahawa sukarelawan boleh mencari anda.

3

Sediakan ruang anda untuk melindungi haiwan. Sekiranya penyelamatan anda mempunyai banyak kawasan, anda boleh membiarkan anjing anda berlari di tempat berpagar terbuka, tetapi anda memerlukan tempat perlindungan dalaman untuk cuaca buruk dan kandang untuk anjing baru atau sakit dan mereka yang memerlukan pemisahan dari haiwan lain. Sebelum menyiapkan ruang anda, pastikan penyelamatan anda dizonkan untuk organisasi anda. Komited untuk bekerja sepanjang masa dan minimumkan perjalanan dan lawatan spontan.

4

Sejajarkan penyelamatan anda dengan doktor haiwan tempatan dan penjaga yang menawarkan perkhidmatan percuma atau dengan potongan harga yang tinggi. Penyelamatan anda akan memerlukan bantuan dengan ubat-ubatan, penyemburan dan pemutihan, memeriksa anjing-anjing yang liar dan sakit, dan rawatan. Minta sumbangan dari kedai haiwan peliharaan dan syarikat makanan haiwan kesayangan. Letakkan anjing angkat anda di laman web dan Petfinder.com anda. Wang yang dikumpulkan dari yuran penggunaan tidak dikenakan cukai dan akan menyumbang kepada kos operasi penyelamatan anda.

5

Mohon sumbangan, kerana penyelamat anda memerlukan dana ini untuk terus menjalankan operasi untuk menjaga haiwan. Siapkan laman web yang menerima sumbangan dan ikut serta sebagai vendor dalam acara komuniti untuk mendapatkan dan menyimpan nama anda di khalayak ramai. Bawa anjing ke acara untuk diterima pakai dan kumpulkan sumbangan, dan menjalin hubungan dengan mereka yang dapat membantu penyelamatan dengan membina haiwan dan menyumbangkan dana dan perkhidmatan. Maklumkan kepada mereka yang menderma dan sukarela bahawa sumbangan, wang atau bekalan boleh ditolak cukai.