Cara Menghantar Faks ke Peranti Tanpa Wayar

Peranti telefon pintar tanpa wayar digunakan untuk semua perkara, dari aktiviti peribadi hingga pengurusan perniagaan dan transaksi. Perkhidmatan faks tanpa wayar membolehkan perniagaan anda menghantar dan menerima faks melalui e-mel sebagai fail PDF atau lampiran gambar. Walaupun hubungan perniagaan anda tidak berdekatan dengan mesin faks fizikal, anda boleh menghantar data tepat pada masanya dengan mendapatkan nombor faks yang berkaitan dengan akaun perkhidmatan faks tanpa wayar mereka.

1

Masukkan dokumen yang ingin anda fakskan ke mesin faks anda. Masukkan nombor perkhidmatan faks tanpa wayar ke dalam mesin dan tekan butang hantar. Penerima akan menerima pengakuan dan lampiran e-mel untuk tontonan segera dan tanpa kertas.

2

Gunakan perkhidmatan faks Internet jika anda mempunyai dokumen digital dan ingin faks tanpa wayar. Log masuk ke akaun e-mel yang berkaitan dengan akaun anda dan pilih untuk menghantar dokumen sebagai lampiran e-mel. Dokumen diterima oleh penerima dalam format faks atau ditukar menjadi PDF atau gambar.

3

Navigasi ke antara muka perkhidmatan faks dalam talian anda dan log masuk. Gunakan fungsi menyemak imbas untuk mencari dan memilih dokumen elektronik yang ingin anda hantar. Masukkan nombor faks tanpa wayar penerima di kawasan yang disediakan dan hantarkan data.