Cara Dapatkan Kata Laluan dalam Buku Pantas

Kata laluan pentadbir QuickBooks diperlukan untuk mengakses data yang anda simpan dalam fail data QuickBooks anda. Ini melindungi perniagaan anda daripada akses tidak sah ke maklumat paling penting anda. Walau bagaimanapun, syarat untuk memasukkan kata laluan juga akan membuat anda tidak dapat mengakses maklumat sekiranya anda kehilangan kata laluan. Intuit, penerbit Quicken, memberikan sokongan pelanggan untuk pemilik QuickBooks yang berdaftar jika ini berlaku.

1

Sahkan bahawa versi QuickBooks pada sistem operasi anda sama dengan yang anda gunakan kali terakhir anda membuka fail dengan kata laluan.

2

Buka halaman sokongan Intuit, "Alat Reset Kata Laluan Automatik QuickBooks," dan pilih versi QuickBook yang anda gunakan.

3

Ikuti arahan di halaman baru. Pengguna Windows QuickBooks, pada bulan Julai 2010, diarahkan untuk mengisi borang dalam talian, sementara pengguna Mac dihantar terus ke sokongan teknikal untuk bantuan individu selanjutnya. Intuit akan memberi anda arahan atau perisian untuk menetapkan semula kata laluan untuk pemasangan QuickBooks anda, selepas itu anda boleh memasukkan kata laluan baru.

4

Hubungi sokongan teknikal Intuit jika anda tidak dapat menyelesaikan salah satu langkah di atas, atau jika QuickBooks mengembalikan kesalahan semasa proses ini.