Idea Promosi Perniagaan Ulang Tahun Lima Tahun

Meraikan ulang tahun perniagaan anda selama lima tahun adalah cara yang baik untuk mendapatkan pengiktirafan dan menunjukkan penghargaan kepada pelanggan anda. Ulang tahun boleh menjadi masa yang tepat untuk melancarkan kempen pengiklanan baru, termasuk promosi untuk menjadikan hubungan yang ada lebih kuat dan membentuk yang baru. Manfaatkan peluang untuk menjalankan penjualan khas, memberikan barang promosi atau mengadakan demonstrasi produk untuk meraikannya.

Raikan dengan Fives

Untuk ulang tahun lima tahun anda, anda boleh menonjolkan angka "5" dalam promosi anda. Anda mungkin mempunyai harga istimewa dengan menawarkan lima item dengan harga $ 1 atau satu item dengan harga $ 5. Anda boleh memberikan lima kupon untuk peratusan daripada pembelian kepada setiap pelanggan atau menawarkan kad bercetak dengan potongan harga selama lima bulan. Sekiranya anda beriklan dalam talian, anda boleh menawarkan penghantaran percuma selama lima bulan atau untuk pembelian lima atau lebih item.

Surat Terus untuk Item Promosi Simbolik

Secara tradisinya, ulang tahun dikaitkan dengan bahan tertentu. Ulang tahun pertama disambut dengan hadiah kertas, ulang tahun ke-25 disambut dengan perak dan emas diberikan untuk ulang tahun ke-50. Untuk ulang tahun kelima, kayu adalah barang hadiah tradisional. Untuk meraikan ulang tahun kelima perniagaan, anda boleh menghantar poskad surat terus yang mengundang pelanggan untuk menukar kad dengan hadiah yang terbuat dari kayu, seperti kotak hadiah kayu, papan pemotong atau jam dinding. Sudah tentu, jika anda mempunyai sekatan anggaran, anda selalu boleh menggunakan barang yang lebih murah seperti pena kayu atau pensil yang mempunyai nama perniagaan anda.

Iklan untuk Item Promosi Inovatif

Memberikan item promosi yang sebenarnya akan digunakan oleh orang ramai dapat menjaga nama syarikat anda di hadapan pengguna. Satu idea ialah membuat iklan yang mengumumkan pemberian pemacu kilat, yang menyimpan maklumat dan memindahkan data dari satu komputer ke komputer lain. Anda boleh memesan pemacu kilat dalam bentuk dan warna logo anda dengan nama syarikat anda tertera di atasnya. Sebelum memberikan pemacu kilat, anda boleh memuatkannya dengan maklumat mengenai syarikat anda dalam bentuk teks atau video. Anda mungkin ingin memasukkan maklumat produk, persembahan PowerPoint, atau video lawatan kilang atau kedai.

Poster untuk Perayaan Di Tapak

Cara lain untuk meraikan ulang tahun lima tahun anda adalah dengan mengumumkan pesta ulang tahun di tempat perniagaan anda. Pikat pelanggan ke tempat perniagaan anda dengan memasang poster berformat besar yang mengundang mereka ke lawatan, demonstrasi, penjualan atau pengenalan produk baru. Setelah pelanggan tiba, anda mungkin menyajikan minuman, mengadakan undian dan menawarkan promosi seperti BOGO (Beli Satu, Dapatkan Satu Percuma).