Cara Membentuk Pendaftaran Pengantin Runcit

Pendaftaran pengantin runcit membolehkan perniagaan kecil mengenal pasti bakal pelanggan dengan lebih tepat dan mendorong perniagaan ke lokasi mereka. Pendaftaran ini dapat membantu meningkatkan penjualan hadiah pengantin tradisional, barang-barang yang berkaitan dengan perkahwinan atau sebilangan besar barang runcit yang serupa. Pengantin lelaki, pengantin lelaki, rakan, ahli keluarga dan pemberi hadiah lain boleh meminta pendaftaran pengantin untuk mendapatkan idea atau hanya melihat inventori mengetahui bahawa pengantin lelaki dan pengantin perempuan menikmati produk yang disediakan oleh syarikat. Membentuk pendaftaran pengantin membolehkan perniagaan kecil membina hubungan dengan pelanggan yang dapat bertahan seumur hidup.

1

Buat borang untuk mendapatkan maklumat daripada pengantin, pengantin lelaki dan orang lain yang terlibat dalam proses perkahwinan. Ini merangkumi perancang perkahwinan, ibu bapa, anak-anak dan anggota paderi atau hakim perdamaian. Borang tersebut boleh didapati secara dalam talian di laman web syarikat atau sebagai cetakan di kedai runcit. Banyak syarikat yang menjual barang dalam talian dan di lokasi runcit menggunakan kedua-dua jenis.

2

Kumpulkan maklumat termasuk nombor hubungan, hadiah yang diinginkan, tarikh perkahwinan dan pilihan peribadi menggunakan borang.

3

Letakkan borang di lokasi yang terkenal. Kedai runcit luar talian harus meletakkan borang di dekat barang hadiah tradisional, seperti bakul hadiah atau peralatan rumah tangga, dan tempat dalam talian harus menyediakan tempat di dekat halaman utama laman web untuk pendaftaran pengantin.

4

Kumpulkan maklumat dari borang untuk penyimpanan dalam pangkalan data dalam talian atau paparkan di daftar hadiah fizikal kedai. Pastikan untuk membuang atau menghilangkan maklumat hubungan atau maklumat peribadi yang lain, tetapi berusaha untuk menyediakan pembeli hadiah dengan pelbagai jenis hadiah yang paling sesuai dengan pilihan pengantin lelaki.

5

Umumkan pendaftaran melalui laman web anda, paparan di kedai dan tempat-tempat terkenal lainnya. Tempat lain termasuk kedai bekalan pengantin tempatan, tuksedo atau lokasi penyewaan pakaian, tempat perkahwinan dan gereja yang popular. Pengumuman boleh terdiri dari selebaran sederhana atau sepanduk hingga pameran hiasan yang menampilkan manekin berpakaian fesyen perkahwinan.

6

Cari usaha sama dengan syarikat berkaitan untuk berkongsi maklumat pendaftaran. Syarikat yang menyediakan bakul hadiah, misalnya, boleh mendapat manfaat daripada berkongsi maklumat pendaftaran dengan kedai sewa atau kedai bekalan perkahwinan.