Apa Yang Anda Perlu Memulakan Perniagaan Reglazing Bathtub?

Reglazing tab mandi boleh mengubah tab mandi lama yang sudah habis menjadi tab mandi yang baru dan berkilau. Menyempurnakan tab mandi membantu mengurangkan kos penyelenggaraan rumah dengan menggunakan semula tab mandi lama dan bukannya membeli yang baru dan memasangnya dan dipasang secara profesional. Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan reglazing bath tub, ada baiknya mengetahui apa yang anda perlukan sehingga anda dapat mengira kos permulaan dan merancang perniagaan anda.

Cat

Cat adalah bahan ruji yang anda perlukan dalam perniagaan menyusun semula tab mandi anda. Anda ingin mempertimbangkan asas pelanggan anda sebelum memesan cat. Sekiranya anda mempunyai pangkalan pelanggan yang kecil atau mempunyai banyak pelanggan yang menginginkan warna cat khusus atau tidak biasa, anda boleh membeli setiap warna cat mengikut keperluan. Sekiranya anda mempunyai aliran pelanggan yang stabil, anda mungkin mahu menyimpan beberapa warna cat yang popular. Cat terdapat dalam pelbagai bentuk, tetapi jenis yang paling berkesan untuk perniagaan reglazing bathtub terdapat dalam tin atau drum yang boleh anda semburkan menggunakan peralatan semburan profesional.

Pertimbangan

Beberapa cat dilengkapi dengan glazer atau kemasan terbina dalam sementara yang lain memerlukan lapisan glaser atau semburan penyempurnaan yang terpisah. Kos cat anda bergantung pada tempat anda memesannya, berapa banyak yang anda pesan dan jenis cat yang anda perolehi. Secara amnya, satu liter cat tab berharga dari $ 20 hingga $ 25 jika anda membelinya secara dalam talian, mulai tahun 2011. Anda juga boleh membeli cat secara pukal, dengan 5 gelen berharga sekitar $ 460 dan 55 gelen berharga sekitar $ 4,500.

Bahan Cat Lain

Bahan lain yang anda perlukan untuk perniagaan anda merangkumi pelucutan bahan, pembersih dan primer. Bahan pelucut dan pembersih mengandungi asid yang membantu menghilangkan cat tab mandi lama, yang perlu anda lakukan sebelum mengemas semula tab mandi. Penari telanjang dan pembersih terdapat dalam tin aerosol yang boleh anda semburkan ke dalam atau di dalam baldi yang boleh anda gunakan untuk mengisi peralatan penyembur anda dan menyemburkannya. Primer membantu menyiapkan tabung untuk cat baru dan boleh disikat atau disembur. Penari telanjang dan pembersih berharga dari $ 6 untuk tin aerosol hingga sekitar $ 40 untuk satu gelen. Primer berharga sekitar $ 20 untuk satu liter atau $ 300 untuk bekas 5 galon.

Peralatan Lain

Anda memerlukan aplikator untuk meletakkan cat dan bahan lain di tab mandi. Reglazer tab mandi sering menggunakan peralatan semburan untuk aplikasi yang sekata dan cepat. Senapang semburan profesional dengan selang udara berharga dalam lingkungan $ 500. Anda juga memerlukan pengikis, yang berharga sekitar $ 5, untuk membantu menghilangkan cat lama. Bekalan lain yang lebih kecil yang mungkin anda perlukan termasuk pita pelekat dan tab mandi yang memperincikan persediaan, seperti cat, kain pembersih dan kertas pasir.