Bolehkah Anda Menyimpan Persamaan dalam Kalkulator iPhone?

Menyimpan persamaan dalam kalkulator boleh berguna kerana banyak sebab. Anda mungkin mahu menyimpan persamaan dalam kalkulator supaya mereka dapat grafik. Anda juga mungkin ingin menyimpan persamaan sehingga anda dapat melihat apa yang anda lakukan untuk mendapatkan jawapan. Pada kalkulator grafik biasa, anda dapat melihat pita sejarah apa yang dimasukkan ke dalam kalkulator. Kalkulator terbina dalam iPhone tidak mempunyai ciri untuk menyimpan persamaan; namun, banyak aplikasi kalkulator grafik tersedia di App Store yang boleh. Sebilangannya ialah Kalkulator Grafik +, Kalkulator Grafik, Kalkulator Grafik Percuma dan Kalkulator Grafik Pro.

Kalkulator Grafik +

Dengan aplikasi Graphing Calculator + anda dapat menyimpan persamaan dalam aplikasi menggunakan grafik kalkulator dan membuat grafik. Kalkulator mengandungi kalkulator tulisan tangan dan kalkulator saintifik. Hingga enam persamaan dapat digambarkan pada satu masa dengan ciri kalkulator grafik. Aplikasi ini juga mengandungi penyelesai di mana anda boleh memasukkan maklumat mengenai masalah matematik, dan kalkulator akan menyelesaikannya. Beberapa pemecah yang disertakan adalah pemecah persamaan linear, pemecah persamaan kuadratik dan pemecah persamaan kubik. Pada masa penerbitan, aplikasi ini bernilai $ 2.99 di App Store.

Kalkulator Grafik

Dengan menggunakan aplikasi Kalkulator Grafik, anda boleh menyimpan persamaan dan membuat grafik. Setelah anda membuka aplikasi Kalkulator Grafik, klik butang persamaan dan taipkan persamaan anda menggunakan papan kekunci tersuai. Program ini mempunyai ciri plot, dapat menggambarkan ketaksamaan dan mempunyai ciri jadual. Pada masa penerbitan, aplikasi ini bernilai $ 1,99 di App Store.

Kalkulator Grafik Percuma

Dengan aplikasi Kalkulator Grafik Percuma, anda boleh menyimpan persamaan dengan butang persamaan dalam aplikasi dan membuat grafik seperti dalam aplikasi Kalkulator Grafik. Aplikasi ini membolehkan hingga empat persamaan digambarkan pada satu masa. Aplikasi ini juga mengandungi pemecah segitiga, pemecah persamaan linear, pemecah persamaan kuadratik dan pemecah persamaan kubik. Aplikasi ini percuma di App Store.

Kalkulator Grafik Pro

Aplikasi Graphing Calculator Pro mengandungi kalkulator saintifik dengan pita sejarah. Ini membolehkan anda melihat apa yang dimasukkan sebelumnya. Persamaan dapat dimasukkan untuk membuat grafik setelah menekan butang persamaan dalam aplikasi. Aplikasi ini juga mengandungi pemecah polinomial dan sistem pemecah persamaan linear. Pada masa penerbitan, aplikasi ini bernilai $ 0,99 di App Store.