Cara Mengedit Halaman FBML Saya di Facebook

Aplikasi FBML statik adalah standard yang tidak digunakan lagi untuk menambahkan kandungan tersuai ke halaman Facebook anda: Pada bulan Februari 2011, Facebook mengumumkan bahawa kandungan khusus harus dihantar menggunakan aplikasi dan iframe. Walaupun FBML tidak lagi disokong atau dikemas kini, anda masih dapat mengedit aplikasi FBML yang berkaitan dengan akaun anda. Sebilangan besar HTML disokong di halaman FBML statik; satu-satunya perkara yang tidak dapat anda sertakan ialah iframe, lapisan div, video terbenam dan audio terbenam.

1

Klik butang "Edit Halaman" di sudut kanan atas halaman anda. Anda juga boleh mengklik pautan "Edit Maklumat" di bawah nama halaman anda. Klik "Aplikasi" di bar sisi kiri. Tatal ke bawah ke aplikasi FBML.

2

Klik "Edit Tetapan" di bawah aplikasi FBML dan klik pautan tambah di sebelah "Tersedia." Ini membolehkan aplikasi dan menambah pautan di bar sisi halaman anda.

3

Klik pautan "Pergi ke Aplikasi" untuk membuka halaman FBML di penyemak imbas anda. Isi tajuk untuk halaman FBML anda, yang akan digunakan sebagai tajuk pautan di bar sisi anda.

4

Edit HTML dan kandungan halaman FBML anda. Anda juga boleh menggunakan Bahasa Markup Facebook yang sebenarnya di halaman anda; tag disenaraikan dan dijelaskan di developer.facebook.com/docs/reference/fbml/.

5

Klik "Simpan Perubahan." Pergi ke halaman anda untuk melihat perubahan yang dibuat pada halaman anda.