Cara Menukar Kartrij Pencetak Saya untuk HP Officejet J4540

Model HP Officejet J4540 menggunakan dua tangki dakwat, memisahkan hitam dari cyan, magenta dan kuning untuk memudahkan penggantian kartrij bagi pengguna yang mungkin lebih kerap mencetak dokumen daripada grafik. Anda boleh mengganti tangki dakwat asal dengan jenama HP atau kartrij buatan semula yang serasi.

Keluarkan Kartrij Kosong

Hidupkan pencetak anda, dan kemudian buka pintu akses depan untuk menggerakkan kereta ke kedudukannya. Tunggu sehingga kereta berhenti bergerak, dan kemudian tekan kartrij kosong untuk melepaskannya dari kereta. Tarik keluar kartrij kiri untuk mengganti dakwat tiga warna atau keluarkan kartrij kanan untuk menggantikan dakwat hitam. Lawati halaman Kitar Semula Bekalan HP untuk memesan bekalan surat percuma, bayaran pos untuk mengitar semula kartrij terpakai anda (pautan di Sumber).

Masukkan Kartrij Baru

Masukkan kertas berukuran huruf di baki masukan sehingga pencetak anda dapat mencetak halaman penjajaran setelah penggantian kartrij. Buka bungkus kartrij baru dan lepaskan jalur pelekat merah jambu yang menutupi kenalan tembaga, berhati-hati agar tidak menyentuh kenalan kerana ia mesti bersambung dengan antara muka elektronik di tempat tinta. Masukkan kartrij triwarna di slot kiri dan kartrij hitam di slot kanan, pegang setiap kartrij di dalam kotak plastik hitam. Tekan setiap kartrij ke bawah hingga terkunci pada tempatnya, dan kemudian tutup pintu akses pencetak. Apabila halaman penjajaran mencetak, buka penutup pengimbas, letakkan halaman menghadap ke bawah pada kaca, tutup penutup, dan kemudian tekan "OK" untuk menyelaraskan kepala cetak.