Cara Membuat Stub Semak Secara Dalam Talian

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda mungkin beroperasi dengan dana terhad. Apabila anda mesti membayar pekerja dan mengendalikan gaji, menggunakan perkhidmatan perakaunan yang murah atau percuma dapat membantu anda mengurangkan kos. Oleh kerana anda mungkin ingin memberikan pekerja gaji dengan gaji yang terus mencatat penangguhan dan pendapatan dari tahun ke tahun, buatlah cek semak secara dalam talian untuk diberikan kepada pekerja anda. Wang yang anda simpan akan menguntungkan perniagaan anda.

1

Lawati laman web seperti laman web Stub Samples, Paycheck City atau Dokumen Pendapatan. Stub Samples mengenakan bayaran $ 7,95 setiap rintangan cek (mulai 2011) Paycheck City menyediakan rintisan cek percuma, tetapi mereka mencetak dengan tanda air logo "Paycheck City". Dokumen Pendapatan menyediakan muat turun perisian percuma yang akan membolehkan anda mencetak tanda semak dengan tanda air "demo" melainkan anda membeli perisian ($ 49.95 pada tahun 2011).

2

Masukkan maklumat yang ingin anda sertakan di rangkuman cek. Secara amnya, anda harus memasukkan nama, alamat, kadar gaji, tempoh gaji, jumlah cek, pengecualian persekutuan dan negeri pekerja, sebarang penahanan tambahan dan pendapatan dari tahun ke tahun. Periksa ketepatan maklumat yang anda masukkan ke dalam bidang.

3

Bayar untuk cek cek, jika ada, mengikuti arahan laman web. Cetak stub cek sama ada secara langsung dari laman web atau dari perisian yang anda muat turun ke komputer anda. Simpan salinan rintisan cek untuk rekod pembayaran gaji anda dan berikan salinan lain untuk pekerja.