Bagaimana saya Membiayai Pertumbuhan Perniagaan?

Apabila tiba masanya untuk membawa perniagaan anda ke tahap seterusnya, anda akan memerlukan beberapa poket besar untuk melakukannya. Nasib baik, lebih mudah mendapatkan pembiayaan sebagai perniagaan yang mapan. Anda tidak mempunyai banyak risiko kepada pemberi pinjaman kerana anda sudah mempunyai sejumlah pendapatan. Namun, anda perlu meneliti semua pilihan anda dengan teliti untuk memastikan mendapat tawaran terbaik. Pilihan anda banyak bergantung pada jumlah wang yang anda perlukan untuk mengembangkan perniagaan anda.

1

Membiayai peralatan melalui peniaga. Apabila anda perlu membeli peralatan baru untuk mengembangkan perniagaan anda, peniaga sering menjadi pilihan pertama yang baik. Banyak peniaga menawarkan peluang pembiayaan, termasuk penyewaan, yang dapat membuat pembelian lebih terjangkau.

2

Memohon kad kredit baru. Sekiranya anda memerlukan sejumlah wang yang sedikit untuk membuat pembelian, anda mungkin dapat melakukan ini dengan hanya mendapatkan kad kredit baru.

3

Bercakap dengan bank anda mengenai pilihan pinjaman. Bank mempunyai bahagian khas untuk bekerjasama dengan pemilik perniagaan. Bank anda mungkin dapat memberi anda pinjaman yang disokong oleh kerajaan - yang mempunyai kadar faedah lebih rendah - atau sebilangan kredit, yang mungkin mempunyai jumlah had yang lebih tinggi.

4

Cuba pembiayaan invois jika anda tidak layak mendapat pinjaman. Beberapa syarikat akan menawarkan pinjaman sebagai ganti peratusan penjualan masa depan anda.

5

Bawa perniagaan anda kepada kapitalis teroka sekiranya anda memerlukan sejumlah wang yang sangat besar. Firma modal teroka mungkin dapat memberi anda berjuta-juta dolar, tetapi anda perlu melepaskan kawalan kepada syarikat itu.