Bagaimana Memulakan Perniagaan Buletin Kopi

Kopi adalah perniagaan besar. Persatuan Kopi Nasional melakukan tinjauan trend minum kopi pada tahun 2011, dan mendapati bahawa 56 peratus orang dewasa Amerika meminum kopi setiap hari, 13 peratus lagi meminumnya sekurang-kurangnya sekali seminggu dan 25 peratus daripada semua peminum kopi telah menggunakan kopi gourmet dalam yang terakhir hari. Terdapat banyak cara untuk membuat perniagaan buletin untuk memanfaatkan semua minat ini terhadap kopi. Anda boleh menulis buletin yang memberikan liputan keseluruhan berita industri, trend dan ulasan campuran gourmet. Anda boleh menulis buletin untuk pemanggang kopi individu untuk digunakan dalam memasarkan barang mereka, atau menerbitkan buletin untuk restoran dan kedai kopi agar pelanggan dapat membaca sambil menikmati kopi mereka.

1

Pilih pasaran sasaran anda. Kecuali anda mengetahui siapa yang membaca buletin anda, dan mengapa, anda tidak akan dapat membina pembaca --- dan tanpa pembaca, anda tidak akan dapat menarik pengiklan, menjual produk atau mengenakan yuran langganan yang akan menyokong usaha perniagaan anda.

2

Tulis pernyataan misi yang menggambarkan siapa yang anda kehendaki untuk disiarkan oleh buletin anda, apa, mengapa, bagaimana dan kapan. Pernyataan misi adalah gambaran ringkas mengenai misi syarikat anda, dan berfungsi sebagai asas untuk membuat imej jenama, logo dan pesanan pemasaran anda. Contohnya: "Misi kami adalah untuk membekalkan keperibadian jenis-A dengan berita terkini dan kritikan kopi tanpa kafein gourmet untuk memenuhi kebiasaan kopi mereka melalui buletin komuniti, laman web dan e-mel yang diterbitkan setiap bulan."

3

Tulis rancangan perniagaan anda. Sertakan pernyataan misi anda dan bagaimana anda akan menerjemahkannya ke dalam syarikat anda. Jelaskan pasaran sasaran, model pemasaran, model pendapatan dan model pengeluaran anda. Pertimbangkan di mana anda akan menjumpai peminum kopi sasaran anda, apa yang dikehendaki oleh pengguna, tabiat membeli dan bagaimana anda dapat melayani mereka dengan menguntungkan, dan bagaimana anda akan membuat salinan dan grafik yang akan menarik perhatian pengguna tersebut. Sekiranya anda menulis untuk peniaga kopi atau restoran, ambil petunjuk dari objektif pemasaran dan produk unggulan pelanggan anda.

4

Kembangkan pangkalan data pembaca, copywriter, seniman grafik, jurugambar, keperibadian industri kopi dan, jika anda akan menulis buletin khusus untuk peniaga kopi atau restoran, senarai pelanggan semasa dan berpotensi bersama dengan kandungan, gaya dan keperluan imej jenama mereka.

5

Buat templat laman web dan buletin anda. Perniagaan kopi menggugah tanah eksotik, sejarah yang kaya, aroma, rasa dan amalan penggunaan budaya yang jelas. Gabungkan elemen-elemen ini dengan pernyataan misi, imej jenama dan pesanan pemasaran anda untuk membuat persembahan yang menarik. Sekiranya anda menghasilkan buletin khusus untuk pelanggan, gunakan jenama mereka dan tingkatkan dengan sentuhan gaya anda sendiri.

6

Pasarkan secara dalam talian melalui laman rangkaian sosial. Jadikan diri anda sebagai pakar kopi atau ahli dengan menulis artikel, bercakap di kelab dan acara dan terlibat dengan organisasi industri kopi seperti National Coffee Association dan Special Coffee Association of America. Hadiri pameran perdagangan dan sertakan perkhidmatan buletin anda kepada pengimport kopi, pemanggang roti dan peniaga.

7

Tulis salinan atau kontrak agar salinan ditulis. Sebagai pengeluar buletin, inventori yang anda jual adalah salinan berkualiti tinggi, menarik dan bermaklumat. Temu ramah dengan pakar kopi dan makanan, ulasan lebih baik, berita industri kopi dan ciri khas yang melibatkan perjalanan, aksesori hidangan dan sejarah kopi boleh ditulis oleh anda atau dibeli dari penulis bebas.

8

Terbitkan buletin anda. Terdapat perkhidmatan buletin e-mel yang sangat baik seperti Constant Contact, atau anda boleh membeli perisian mel mass. Sekiranya anda menerbitkan buletin bercetak, simpan wang dengan mencetaknya pada kertas 8,5 x 14 inci yang boleh dilipat menjadi dua.