Cara Memuat turun Data Telefon LG

Penting untuk membuat sandaran data telefon bimbit - termasuk buku alamat, gambar dan video - sekiranya telefon hilang atau dicuri atau jika anda ingin menaik taraf dari peranti telefon lama anda ke yang baru. Pemilik perniagaan kecil boleh melanggan rancangan pembantu sandaran penyedia perkhidmatan mereka atau pilihan muat turun data pihak ketiga yang lain untuk mengamankan data telefon mereka. Lebih-lebih lagi, jika anda mempunyai pemacu telefon bimbit yang serasi yang dipasang di komputer anda, anda juga boleh memindahkan atau memuat turun data telefon ke sistem komputer anda.

1

Tanggalkan penutup belakang telefon bimbit anda dan tanggalkan baterinya dengan berhati-hati. Buat catatan nombor model yang dicetak di bahagian belakang telefon anda. Masukkan semula bateri ke dalam slotnya dan tutup penutupnya.

2

Pergi ke halaman Web Sokongan Telefon bimbit LG (lihat pautan dalam Rujukan).

3

Masukkan nombor model peranti mudah alih anda ke dalam kotak teks atau pilih nombor dari menu lungsur.

4

Muat turun dan pasang pemacu USB dari Laman Web sokongan LG.

5

Pasangkan telefon anda ke komputer menggunakan kabel USB. Pastikan telefon bimbit anda dihidupkan.

6

Buka folder data telefon bimbit anda. Setelah anda menyambungkan telefon ke komputer anda, tetingkap pop akan memaparkan folder yang mengandungi data dari telefon anda.

7

Pindahkan data anda dari telefon ke komputer anda. Anda boleh menyalin dan menampal folder individu atau keseluruhan data pemacu ke komputer anda.