Cara Menghubungkan Antena ke Kad Wi-Fi di Komputer Riba

Banyak perniagaan moden bergantung pada akses Internet untuk produktiviti. Sekiranya komputer riba dalam persekitaran perniagaan menjadi lemah atau isyarat Wi-Fi sekejap-sekejap, produktiviti mungkin terhalang. Salah satu penyelesaian yang mungkin untuk meningkatkan isyarat tanpa wayar yang diterima oleh komputer riba adalah menyambungkan antena Wi-Fi ke kad wayarles komputer riba. Sering kali, antena Wi-Fi akan lebih murah daripada pengulang tanpa wayar - kaedah lain untuk meningkatkan isyarat tanpa wayar di seluruh kawasan - yang lebih baik untuk garis bawah syarikat anda.

Melampirkan Secara Langsung ke Komputer

1

Tentukan jenis kad wayarles yang dipasang di komputer anda. Kad wayarles yang paling biasa yang tidak dibina pada komputer riba adalah kad PCMCIA dan mini PCIe. Sekiranya anda mempunyai kad PCMCIA, lompat ke Bahagian 2. Jika anda mempunyai kad PCIe mini, teruskan ke Langkah 2.

2

Beli antena rangkaian tanpa wayar yang melekat pada penyambung PCIe mini anda. Ini biasanya penyambung frekuensi radio yang kelihatan serupa dengan penyambung yang digunakan untuk TV kabel.

3

Pasang antena ke port sambungan PCI.

4

Klik butang "Mula" Windows | Panel Kawalan | Rangkaian dan Internet | Sambungkan ke Rangkaian. "

5

Pilih rangkaian yang ingin anda sambungkan dan klik "Sambung." Antena wayarles anda sekarang seharusnya meningkatkan isyarat Wi-Fi anda.

Menambah Penyesuai USB

1

Masukkan antena USB ke port USB komputer anda.

2

Muat turun dan pasang sebarang pemacu, jika perlu. Sekiranya anda melihat pemberitahuan muncul, meminta anda memuat turun pemacu untuk peranti tersebut, ikuti arahan di skrin untuk melakukannya.

3

Masukkan CD perisian yang disertakan dengan peranti, jika perlu, dan ikuti arahan untuk memasang perisian antena.

4

Klik butang "Mula" Windows | Panel Kawalan | Rangkaian dan Internet | Sambungkan ke Rangkaian.

5

Pilih rangkaian yang ingin anda sambungkan dan klik "sambungkan." Antena wayarles anda sekarang seharusnya meningkatkan isyarat Wi-Fi anda.