Cara Memasarkan Kepada Orang Kaya

Banyak syarikat berharap dapat menjual produk atau perkhidmatan mereka kepada orang kaya kerana mereka tahu bakal pembeli mampu membeli apa yang mereka tawarkan. Orang kaya menyedari hal ini, jadi mereka sering berwaspada setiap kali seseorang yang mereka tidak tahu ingin menjual sesuatu kepada mereka. Untuk kelihatan kurang memaksa, berikan strategi pemasaran anda masa untuk bekerja semasa anda membina kepercayaan dan kredibiliti.

Perincikan Mesej

Mesej pemasaran yang anda gunakan untuk meyakinkan orang kaya untuk membeli produk atau perkhidmatan anda perlu menarik pemikiran yang berorientasikan tindakan yang dimiliki oleh banyak orang kaya. Fokus pada usaha filantropi mereka atau keinginan untuk barang dan perkhidmatan mewah atau satu-satunya. Taburkan frasa seperti "mewah," "utama" dan "high end" dalam salinan dan bahan pemasaran laman web anda untuk menerangkan produk atau perkhidmatan yang anda jual sehingga pelawat kaya mengetahui segera bahawa laman web anda disesuaikan dengan keperluan dan keinginan mereka.

Bertemu dan menyambut

Salah satu kaedah terbaik untuk mencari orang kaya adalah pergi ke acara yang mereka hadiri. Berpakaian untuk kelihatan berjaya, dan bersiaplah untuk membelanjakan sejumlah wang jika anda ingin memenuhi prospek di resort dan hotel mewah yang mereka kunjungi. Lakukan kajian terlebih dahulu untuk mendapatkan idea tentang siapa yang akan berada di hotel atau acara tersebut dan pelajari sebanyak mungkin mengenai suka dan tidak suka, minat dan kerja pelanggan sasaran anda. Setelah memperkenalkan diri, tawarkan sesuatu yang berguna kepada pelanggan anda. Sekiranya anda seorang peniaga kereta mewah, misalnya, tawarkan untuk meminjamkannya sebuah kereta mewah untuk acara yang akan datang. Anda bukan sahaja menyediakan perkhidmatan mewah, tetapi publisiti dan iklan percuma untuk syarikat anda.

Tempatkan Iklan yang disasarkan

Cari tahu apa majalah, surat khabar dan program televisyen yang digunakan penonton kaya anda untuk mendapatkan maklumat mengenai produk dan perkhidmatan. Pertimbangkan untuk meletakkan iklan di majalah seperti "The Robb Report" dan "Worth." "The Atlantic Wire" mengesyorkan "Bloomberg Pursuits," "Reuters" atau "Scene," majalah yang menarik bagi golongan kaya raya. Setelah anda menentukan penerbitan, laman web atau saluran televisyen mana yang mesti menampilkan iklan anda, dapatkan bantuan pereka grafik profesional atau agensi iklan untuk menjadikan iklan anda kelihatan elegan dan menarik.

Menawarkan Perkhidmatan Tambahan

Orang kaya ingin menumpukan perhatian pada perkara yang menggembirakan mereka, bukan pada butiran yang memerlukan banyak masa untuk mendapat sedikit pahala. Menawarkan perkhidmatan tambahan yang menjadikan pembelian pelanggan kaya anda senang dinikmati dan tanpa kerumitan dapat membantu anda menyelesaikan perjanjian. Contohnya, bantu pelanggan anda menikmati vila barunya dengan menawarkan untuk mengatur semua pembersihan dalaman, penyelenggaraan kolam renang dan landskap sebelum dia tiba sehingga dia tidak perlu memikirkannya.