Cara Membuat Pembayaran Massal di PayPal

PayPal adalah broker transaksi dalam talian terbesar di dunia, dengan lebih dari 94 juta pengguna mengirim dan menerima wang atau membayar pembelian dalam talian melalui syarikat. PayPal menawarkan pilihan pembayaran besar-besaran untuk memberi kemudahan kepada mereka yang perlu melakukan pembayaran kepada beberapa individu, yang membolehkan mereka mengirim setiap pembayaran pada masa yang sama dan bukannya harus mengirim pembayaran secara individu. Sebelum pembayaran besar-besaran dapat dihantar, bagaimanapun, pengirim harus membuat senarai pembayaran untuk diproses oleh PayPal.

Buat Senarai Penerima

1

Buka Notepad atau penyunting teks biasa yang lain.

2

Masukkan alamat e-mel penerima pertama dalam dokumen teks kosong dan tekan kekunci "Tab" untuk membuat ruang tab di talian.

3

Masukkan jumlah yang ingin anda kirimkan kepada penerima pertama anda di baris yang sama dengan alamat e-melnya, termasuk tanda dolar atau penunjuk mata wang lain. Tekan "Tab" sekali lagi.

4

Masukkan kod mata wang PayPal untuk mata wang yang ingin anda kirimkan pembayaran. Sekiranya anda ingin menambahkan nota ke penerima ini, tekan "Tab" untuk ketiga kalinya dan masukkan apa yang anda mahu katakan.

5

Tekan kekunci "Enter" untuk menggerakkan kursor ke baris seterusnya dalam dokumen. Ulangi proses dengan penerima lain yang ingin anda kirimkan pembayaran, kemudian simpan fail tersebut dalam format fail .txt.

Menghantar Pembayaran

1

Log masuk ke akaun PayPal anda menggunakan ID pengguna dan kata laluan PayPal anda. Halaman ringkasan akaun anda akan dimuat.

2

Klik tab "Hantar Wang". Ini akan memuatkan halaman "Hantar Wang Dalam Talian" lalai untuk menghantar pembayaran kepada satu penerima. Klik pautan "Lakukan Pembayaran Massal" di bawah tab "Kirim Wang" untuk mengakses pilihan pembayaran besar-besaran.

3

Sediakan pembayaran. Muat naik senarai penerima anda dengan mengklik butang "Pilih Fail" dan menavigasi ke fail senarai yang anda buat. Masukkan penyesuaian yang anda ingin buat untuk e-mel pembayaran yang dihantar kepada semua penerima. Klik butang "Teruskan" setelah pembayaran siap.

4

Kaji semua maklumat pembayaran besar-besaran dan sahkan pembayaran jika betul. Anda akan dikenakan bayaran perkhidmatan PayPal sama dengan dua peratus setiap pembayaran, hingga maksimum satu dolar per pembayaran.