Struktur Pembiayaan Kontraktor

Pembiayaan yang tepat untuk projek anda boleh bermakna perbezaan antara memenangkan kontrak dan diserahkan untuk perniagaan lain. Walaupun anda merancang untuk dibayar untuk pekerjaan anda, tugas awal seperti merancang pelan tindakan, menganalisis data tempatan dan membeli bahan yang diperlukan semuanya boleh mahal. Memasangkan pembiayaan jangka pendek dengan struktur pembayaran yang tepat dapat memastikan anda tetap dapat menyelesaikan masalah kewangan dari awal kontrak sehingga selesai.

Pajakan Peralatan

Menyewa peralatan yang anda perlukan dapat membantu anda membiayai projek anda sambil melindungi anda dari risiko kewangan membeli barang-barang dengan tiket besar yang mungkin tidak anda gunakan lagi. Semasa menyewa peralatan, anda biasanya perlu menjalani pemeriksaan kredit dan membuat wang pendahuluan atau deposit. Anda akan mendapat wang ini sekiranya anda mengembalikan peralatan tanpa cedera. Beberapa syarikat penyewaan kontraktor menawarkan pilihan sewa sendiri untuk kontraktor, berguna jika anda kemudian memutuskan bahawa peralatan akan terus relevan dengan perniagaan anda.

Pinjaman Projek

Kedua-dua bank tradisional dan pemodal pembiayaan kontraktor khas menawarkan pinjaman untuk membantu kontraktor memulakan dan menyelesaikan projek mereka. Anda mungkin memerlukan pinjaman untuk membuat reka bentuk mock-up untuk bangunan, untuk menggunakan orang yang anda perlukan untuk menyelesaikan projek atau membeli bekalan. Sebaiknya dapatkan pinjaman seperti itu sebelum anda mengemukakan tawaran. Jika tidak, organisasi dengan mana anda berkontrak mungkin bimbang dana akan habis.

Bayaran Pendahuluan

Deposit pendahuluan dari pelanggan anda dapat membantu membiayai bahagian pertama kontrak. Ini juga menunjukkan bahawa pelanggan komited untuk bekerja. Adalah rutin dalam dunia kontrak untuk meminta penurunan 10 hingga 20 persen, dan meminta pelanggan menanggung kos bekalan. Bagi sebilangan kontraktor, pembayaran dimuka ini cukup untuk membuat projek tidak dapat dilaksanakan, tetapi anda mungkin perlu memasangkan pembayaran dimuka dengan pinjaman untuk dibiayai sepenuhnya.

Kontrak Yang Betul

Tidak kira apa struktur pembiayaan yang anda pilih, butirannya harus dinyatakan dengan jelas dalam kontrak yang anda miliki dengan setiap pihak yang terlibat. Sebagai contoh, kontrak anda dengan pembeli harus mendokumentasikan kewajipan kewangan dan tarikh akhir pembayaran. Ini juga harus berisi ketentuan yang membahas apa yang terjadi jika projek itu melebihi anggaran. Kontrak anda dengan pemberi pinjaman harus menjelaskan kadar faedah pinjaman, tarikh akhir pembayaran dan faktor yang serupa. Anda juga mungkin ingin membuat kontrak dengan pembeli anda yang mengharuskan mereka membayar semua atau sebahagian daripada pinjaman sekiranya mereka membatalkan kontrak tersebut tanpa kesalahan perniagaan anda.