Bagaimana Memulakan Perniagaan Baru

Orang selalu tertarik dengan produk baru. Anda boleh menjual barang baru melalui laman web, katalog pesanan mel atau di pasar lambak. Buka lokasi kedai jika anda ingin menyasarkan pelanggan di pasar tempatan anda. Pertimbangkan untuk membuka kedai francais baru. Rujuk laman web Franchisegator.com dan Franchisedirect.com untuk peluang francais baru yang berpotensi.

1

Tentukan jenis item baru yang ingin anda jual. Buat senarai barang-barang ini.

2

Cari pembekal borong untuk perniagaan baru anda. Lihat melalui pelbagai penerbitan peluang perniagaan seperti majalah "Peluang Perniagaan" dan "Perniagaan Rumah Tangga". Cari syarikat jualan langsung yang menjual barang baru kerana mereka sudah mempunyai pengedaran yang tersedia. Pergi ke laman web National Association of Wholesaler-Distributors di NAW.org. Hubungi NAW dan tanyakan apakah ini akan memberi anda senarai pemborong baru. Akses laman TradePub.com, menurut Businessknowhow.com. Pesan beberapa penerbitan perdagangan runcit percuma. Periksa iklan terperingkat dan paparan dalam penerbitan perdagangan runcit ini untuk pemborong berpotensi baru.

3

Hubungi pembekal borong. Cari pembekal mana yang membawa produk yang anda perlukan. Pilih pemborong baru yang menawarkan kos per unit terendah untuk item baru.

4

Cari lokasi kedai jika anda ingin mempunyai kedai. Cari lokasi kedai di kawasan lalu lintas tinggi, seperti di pusat beli-belah atau di persimpangan yang sibuk.

5

Hubungi pembekal borong anda dan dapatkan kos pesanan pertama anda. Periksa dengan tuan tanah bangunan untuk menentukan berapa jumlah sewa bulan pertama anda.

6

Gunakan wang dari akaun simpanan atau persaraan untuk memulakan perniagaan baru anda. Dapatkan pinjaman bank. Pergi ke laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil di SBA.gov dan minta pinjaman.

7

Memohon akaun pedagang untuk perniagaan baru anda di bank anda, kerana ini akan membolehkan anda menerima kad kredit.

8

Buat pesanan produk pertama anda. Siapkan kaunter, unit rak, lantai dan papan tanda di kedai baru anda. Bersihkan rak, papan tanda, lantai dan tingkap. Pastikan semua daftar tunai dan komputer berfungsi dengan baik. Letakkan pelekat jam perniagaan di pintu depan. Letakkan produk di rak dan dudukan lantai semasa produk tiba.

9

Dapatkan pertolongan pasangan atau ahli keluarga untuk mengurangkan perbelanjaan buruh awal anda.

10

Sebarkan brosur di kaca depan kereta di tempat letak kereta yang sibuk, atau berikan semasa orang keluar dari kedai runcit. Hubungi surat khabar dan minta wartawan menulis artikel mengenai kedai baru anda. Rancang pembukaan dengan mesin udara, belon besar dan sepanduk.