Cara Menjana Wang Dengan Trak Makanan

Trak makanan adalah kaedah terbaik untuk menyajikan makanan yang luar biasa tanpa perlu melabur di restoran yang lengkap. Di seluruh negara trak makanan menyajikan makanan gourmet yang mudah untuk orang-orang yang kelaparan tergesa-gesa untuk makan dan meneruskan hari mereka. Undang-undang mengenai trak makanan berbeza-beza bergantung pada lokasi anda, jadi anda harus mengetahui peraturan tempatan anda sebelum membawa trak anda di jalan raya.

1

Buat menu makanan yang boleh anda masak di ruang kecil. Menetapkan tema untuk trak anda akan membantu anda menetapkan menu penuh yang membantu memberi jenama trak anda.

2

Tentukan di mana anda akan menjual makanan anda. Cari kawasan dengan populasi pekerja yang ramai yang berjalan dari pekerjaan mereka ke restoran tempatan. Kawasan pusat bandar besar adalah tempat yang bagus untuk membuka trak anda.

3

Dapatkan lesen pengendali makanan untuk mana-mana bandar yang akan anda jual dari trak makanan anda. Anda mungkin perlu mengikuti beberapa kelas pengendalian makanan kecuali bandar-bandar yang berdekatan menghormati lesen yang berdekatan. Periksa dengan jabatan kesihatan bandar-bandar di mana anda akan bekerja.

4

Letakkan trak anda di kawasan lalu lintas tinggi dan mulalah memasak makanan yang paling beraroma anda. Semakin baik bau makanan anda dari trak anda, semakin banyak orang yang akan menarik perhatian anda.

5

Sampaikan selebaran iklan kepada perniagaan tempatan. Selebaran yang dicetak ringkas dengan nama dan menu trak anda adalah yang terbaik kerana mudah diletakkan di papan buletin pejabat.

6

Tawaran istimewa untuk menarik lebih ramai pelanggan. Iklankan barang khas di sisi trak anda yang cukup besar untuk dilihat oleh orang yang berjalan kaki.

7

Pesan trak anda untuk perayaan di seluruh komuniti anda. Anda harus membayar yuran festival untuk dijadikan tempat konsesi tetapi ia adalah cara cepat untuk mendapatkan pengiktirafan jenama anda di masyarakat.