Cara Memindahkan Smart Art Dari Satu Slaid PowerPoint ke Yang Lain

Menggunakan slaid Microsoft PowerPoint 2010 dengan peluru lama yang sama, gambar dan teks semakin membosankan, jadi Microsoft memperkenalkan grafik SmartArt, bermula dengan PowerPoint 2007. Objek-objek ini, seperti namanya, membolehkan anda membuat representasi grafik dari hampir semua perkara di slaid, termasuk senarai, hubungan, kitaran dan bahkan gambar, dengan hanya beberapa klik tetikus. PowerPoint 2010 juga memudahkan anda memindahkan grafik SmartArt ke slaid yang berbeza.

1

Lancarkan Microsoft Office PowerPoint 2010 dan buka atau buat persembahan. Pembentangan mesti mengandungi sekurang-kurangnya dua slaid.

2

Pilih slaid yang mengandungi grafik SmartArt di panel kiri.

3

Klik sekali pada grafik SmartArt dan sempadannya dipaparkan. Sekiranya anda meletakkan kursor di salah satu sempadan, kursor berubah menjadi empat anak panah hitam kecil.

4

Klik kanan salah satu sempadan grafik SmartArt.

5

Pilih "Potong" dari menu lungsur turun yang dihasilkan untuk menyalin grafik ke papan keratan dan menghapusnya dari slaid.

6

Pilih slaid ke mana anda mahu memindahkan grafik SmartArt, di panel kiri.

7

Klik kanan di mana sahaja di dalam slaid dan pilih "Tampal" dari menu lungsur. Grafik SmartArt ditampal dari papan keratan, mengekalkan kedudukan asalnya.