Cara Membuat Tag di Photoshop

Sama ada anda ingin membuat reproduksi tag yang terlalu besar untuk output pada pencetak format besar atau maket berukuran sebenar untuk klien atau projek dalaman, anda boleh membina replika digital di Adobe Photoshop. Untuk tujuan rujukan dalam mengukur seni anda, cari laman web yang menjual tanda yang digunakan dalam kemudahan penghantaran atau pergudangan atau kedai runcit dan gunakan dimensi dunia nyata mereka. Anda akan menemui banyak bentuk dan ukuran, termasuk label yang direka untuk dilekatkan dengan tali, dawai, tali elastik atau plastik.

1

Buka menu "Fail" dan pilih "Baru" (atau tekan "Ctrl-N") untuk memunculkan kotak dialog "Baru". Tetapkan menu lungsur "Lebar" ke ukuran unit yang anda inginkan - inci, sentimeter atau milimeter - bergantung pada ukuran ukuran yang digunakan untuk dimensi rujukan anda. Sekiranya anda merancang untuk menambahkan teks ke tag anda, siapkan dokumen anda dengan dimensi di mana jenisnya muncul sebagai ukuran mendatar. Tetapkan resolusi menjadi 72 piksel per inci (ppi) untuk penggunaan dalam talian atau 300 ppi untuk dicetak.

2

Tetapkan menu lungsur Mode Warna ke "Warna RGB" untuk penggunaan dalam talian atau "Warna CMYK" untuk output bercetak. Tetapkan Kandungan Latar Belakang ke "Transparan" sehingga lapisan lalai anda akan menyokong kawasan yang kurang daripada 100 peratus kelegapan. Klik pada butang "OK" untuk membuat dokumen anda.

3

Klik pada ikon "Foreground Swatch" di kotak alat Adobe Photoshop untuk memaparkan Color Picker. Sekiranya anda mengetahui formula warna RGB atau CMYK yang ingin anda gunakan, masukkan nilai salurannya. Untuk memilih tempat atau warna proses pasang siap, klik pada butang "Perpustakaan Warna" untuk memunculkan kotak dialognya dan tetapkan menu lungsur Buku ke perpustakaan yang sesuai. Pilih warna mengikut nombor, merujuk pada buku hasil cetak. Setelah anda membuat pilihan, klik pada butang "OK" untuk kembali ke dokumen anda.

4

Aktifkan alat "Rectangle". Di bar Pilihan, klik pada butang "Lapisan Bentuk" untuk menetapkan mod lukisan. Klik dan seret ke dalam kawasan dokumen anda untuk membuat garis besar tag anda. Adobe Photoshop secara automatik mengisi bentuk anda dengan warna latar depan yang anda pilih.

5

Aktifkan alat "Ellipse" di kotak alat Photoshop. Sahkan bahawa mod gambar tetap ditetapkan ke "Shape Layers" di bar Pilihan. Tetapkan pilihan alat ke "Kurangkan Dari Kawasan Bentuk." Tahan kekunci "Shift" dan kemudian klik dan seret untuk melukis bentuk bulat kecil yang membentuk lubang gantung.

6

Buka menu "Window" dan pilih "Paths" untuk mendedahkan panel Paths. Aktifkan alat "Pemilihan Langsung" di kotak alat Photoshop. Aktifkan alat "Pemilihan Jalan" di kotak alat Photoshop dan kemudian klik pada senarai "Topeng Vektor 1" di panel Laluan. Di kawasan langsung dokumen anda, klik pada jalan yang menentukan batas tag anda, kemudian Shift-klik pada bulatan yang membentuk lubang gantung. Di bar Pilihan, klik pada butang "Align Horizontal Centers" atau "Align Vertical Centers" pada set pilihan penjajaran kedua di sebelah kanan butang "Combine". Gunakan "Align Horizontal Centers" untuk meletakkan lubang gantung berbanding dengan label yang dilukis dalam orientasi potret dan "Align Vertical Centers"butang untuk teg dalam orientasi landskap.

7

Beralih kembali ke panel Lapisan dan gunakan alat Jenis untuk menambahkan teks ke tag anda jika anda mahu membawa mesej. Tukar warna latar depan di kotak alat untuk menetapkan jenis anda dalam warna yang berbeza.