Di mana Pengusaha Mencari Maklumat Berguna untuk Merancang Perniagaan Baru

Usahawan mempunyai banyak sumber daya yang tersedia, banyak di hujung jari mereka. Dari maklumat yang mudah diakses di Internet hingga standbys yang kuat di perpustakaan hingga orang-orang yang dapat memberikan kebijaksanaan berdasarkan pengalaman, mencari maklumat yang berguna untuk merancang perniagaan baru bukanlah perkara yang sukar. Cabaran sebenarnya dalam mencari sumber yang banyak tersedia untuk pemilik perniagaan baru adalah mencari tahu sumber mana yang terbaik dan paling dipercayai, dengan maklumat terkini dan tepat.

Internet

Internet adalah tempat terpantas untuk dicari ketika anda mencari maklumat untuk membantu anda merancang perniagaan baru. Enjin carian dalam talian memberi anda titik akses yang mudah untuk mencari sumber dengan maklumat berguna, dan maklumat yang anda dapati berkisar dari gambaran umum asas hingga petunjuk langkah demi langkah yang mendalam.

Semasa anda mencari maklumat perniagaan dalam talian, anda harus meneliti sumber anda dengan teliti. Internet penuh dengan penipuan perniagaan yang membuat janji besar dengan sedikit untuk menyokongnya. Semasa anda merancang perniagaan baru anda dan mencari sumber yang berguna, teliti dengan teliti.

Perpustakaan

Perpustakaan adalah salah satu tempat terbaik untuk mencari sumber. Sebilangan mungkin menganggap perpustakaan sebagai tempat masa lalu, dengan buku-buku lama dan berdebu yang tidak dapat digunakan oleh pemilik perniagaan baru. Sebaliknya, perpustakaan adalah salah satu sumber terbaik anda semasa merancang perniagaan baru. Anda bukan sahaja akan mendapat banyak buku perniagaan terkini, tetapi anda juga akan menemui beberapa penyelidik terbaik dan berkebolehan di sekitar.

Pustakawan dilatih untuk mencari maklumat dalam buku dan dalam talian, dan dapat membantu anda memaksimumkan carian Internet anda serta mencari buku terbaik dan sumber lain untuk keperluan khusus anda.

Selanjutnya, tidak perlu berlangganan penerbitan perniagaan yang mahal. Sebilangan besar perpustakaan melanggan banyak majalah dan anda boleh menemui masalah terkini di rak perpustakaan.

Perkara terbaik mengenai perpustakaan? Ianya percuma.

Pemilik Perniagaan yang Berjaya

Suara pengalaman yang sukar dimenangi adalah sumber yang hebat ketika anda merancang perniagaan baru. Bercakap dengan pemilik perniagaan yang berjaya adalah langkah yang sangat penting dan dapat membantu anda mengelakkan penemuan semula ketika anda menulis rancangan perniagaan anda, mengembangkan strategi pemasaran dan mempertimbangkan aspek apa pun dari perniagaan anda. Anda boleh meminta seseorang yang anda kenal dalam industri anda untuk berbincang dengan anda, atau anda boleh berunding dengan pejabat SCORE tempatan anda - sumber percuma lain.

Kerajaan

Kerajaan AS menawarkan banyak sumber daya kepada pengusaha, melalui beberapa pejabat yang berbeza. Pentadbiran Perniagaan Kecil menyediakan pelbagai maklumat mulai dari mendapatkan pinjaman di laman webnya. Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri menawarkan banyak maklumat dari perspektif cukai. Anda juga boleh mendapatkan maklumat khusus negeri di laman web setiausaha negara anda. Sebilangan besar maklumat yang ada dari pemerintah akan membantu anda memahami keperluan undang-undang dan cukai perniagaan anda.

Perunding Perniagaan

Sekiranya anda mempunyai dana untuk menyewa perunding perniagaan, anda akan mempunyai seseorang di sudut anda yang dapat membimbing anda melalui proses perancangan perniagaan yang baru. Perunding ini seharusnya dapat membantu anda menentukan pasaran sasaran anda, merancang jenama anda, mengembangkan strategi pemasaran, menulis rancangan perniagaan dan mencari dana. Perunding perniagaan yang baik juga harus mempunyai rangkaian atau pasukan profesional yang dapat membantu anda dengan keperluan permulaan anda, setelah proses perancangan anda selesai dan anda sudah bersedia untuk memulakan perniagaan anda.

Menapis Semuanya

Meneliti semua sumber untuk mencari maklumat yang paling tepat, terkini dan berguna mungkin merupakan cabaran paling besar ketika anda merancang perniagaan baru Anda Sebelum anda mempercayai apa yang anda baca atau apa yang diberitahu oleh seseorang, ketahui latar belakang dan memahami perspektif mereka. Mungkin tidak berguna untuk Anda mengambil nasihat pemasaran dari seseorang yang tidak berjaya memasarkan perniagaan mereka sendiri, misalnya. Pastikan anda memeriksa sumber anda dengan teliti.