Aplikasi Penyuntingan Foto Teratas untuk Android

Sama ada anda seorang pereka grafik profesional atau anda hanya ingin mengambil gambar dari piknik syarikat anda, ada aplikasi penyuntingan foto untuk Android yang direka dengan mempertimbangkan anda. Dengan menggabungkan ulasan pihak ketiga dengan muat turun dan penilaian dari gedung Google Play, adalah mungkin untuk menyusun senarai aplikasi penyuntingan foto teratas yang tersedia untuk peranti Android syarikat anda.

PicsArt

PicsArt adalah penyunting foto yang kuat yang direka untuk digunakan pada telefon pintar dan tablet Android. Dengan penarafan 4.5 bintang dan lebih daripada 10 juta muat turun, ia adalah salah satu penyunting foto teratas di gedung Google Play. Ia juga dinobatkan sebagai salah satu penyunting foto Android terbaik oleh laman web Talk Android. Ciri-ciri PicsArt merangkumi penyunting gambar, alat melukis, fungsi perkongsian dan wallpaper hidup. Ia memiliki sekumpulan besar penyaring, termasuk HDR, Lomo, Stencilizer, Cartoonizer, cat air, pastel dan penyingkiran mata merah. PicsArt adalah muat turun percuma, ukurannya berbeza-beza bergantung pada peranti yang anda muat turun. Keserasian juga berbeza mengikut peranti.

PicSay Pro

PicSay Pro adalah penyunting foto pemenang anugerah dengan serangkaian ciri utilitarian dan menyeronokkan. Ia mempunyai penarafan 4.5 bintang di gedung Google Play dan telah dimuat turun lebih dari satu juta kali. Ia dinobatkan sebagai salah satu aplikasi penyuntingan foto terbaik untuk Android oleh Talk Android dan FreeMake. Ciri-ciri PicSay Pro termasuk penyingkiran mata merah, penajaman, lukisan, belon kata, alat teks dan pelbagai saringan, termasuk proses silang, Lomo, sketsa, HDR dan pergeseran kecondongan. PicSay Pro adalah muat turun 1.4MB yang berharga sekitar $ 4, mulai Mac 2013. Ia sesuai dengan peranti yang menjalankan Android 1.5 atau lebih baru.

Snapseed

Snapseed adalah aplikasi pemenang anugerah lain untuk peranti Android syarikat anda. Ciri-cirinya merangkumi ketepatan automatik sekali ketik, penalaan gambar, banyak penapis, perkongsian Google+ dan e-mel, dan alat penyesuaian selektif di mana anda dapat menyentuh elemen tertentu dari foto sambil membiarkan yang lain bersendirian. Snapseed mempunyai penilaian 4.5-bintang dan telah dimuat turun lebih dari satu juta kali dari Google Play. Talk Android menamakannya sebagai salah satu penyunting foto Android terbaik. Snapseed adalah aplikasi percuma yang berukuran 24MB. Ia serasi dengan peranti yang menjalankan Android 4.0 atau lebih tinggi.

SentuhRetouch

TouchRetouch adalah penyunting foto yang direka untuk membolehkan syarikat anda membuang kandungan yang tidak diingini dari foto. Ia merangkumi tutorial video dalam aplikasi, pembatalan dan pengulangan tanpa had, dan pilihan alat pemulihan latar untuk menjadikan foto yang diedit kelihatan semula jadi. TouchRetouch mempunyai ulasan 4.5 bintang dan telah dimuat turun 100.000 kali dari Google Play. Laman web FreeMake.com menamakannya sebagai salah satu aplikasi penyuntingan foto terbaik untuk Android. TouchRetouch adalah muat turun 5.4MB yang berharga sekitar $ 1. Ia serasi dengan peranti yang menjalankan Android 2.1 atau lebih baru.