Cara Iklan di Cawan Kopi

Iklan sarung kopi telah menjadi cara yang popular dan mudah untuk meletakkan iklan anda pada item yang mungkin diluangkan oleh pengguna untuk menghabiskan masa dan kemungkinan akan dibawa bersamanya ke sekolah atau tempat kerja. Prosesnya menyediakan lengan cawan kopi percuma yang dicetak dengan iklan anda kepada penjual kopi tempatan. Satu kajian di Universiti Washington di St. Louis mendedahkan bahawa pelajar di kampus minum rata-rata 9,000 cawan kopi setiap minggu. "Rata-rata orang akan memegang cawan mereka selama 53 minit, enam orang akan melihat setiap lengan baju dan 65 peratus orang akan mengingati apa yang mereka lihat di lengan baju," kata kajian itu.

1

Teliti kos membeli lengan kopi, merancang iklan dan mencetak. Cari secara dalam talian untuk syarikat iklan lengan kopi yang akan mencetak iklan anda di lengan kopi dan menangani pengedaran kepada penjual kopi di lokasi pasar sasaran anda.

2

Kembangkan pesanan pemasaran anda. Anda mungkin hanya ingin mempromosikan nama dan produk syarikat anda, membuat kupon untuk pelanggan menggunakan atau mengiklankan jadual seminar anda.

3

Reka iklan anda. Gunakan satu atau dua gambar digital warna dengan 300dpi (titik per inci). Pereka harus menghasilkan seni vektor pada latar belakang yang telus supaya gambar dapat ditimbang tanpa kehilangan bahagian atau penurunan kejelasan gambar. Iklan yang direka untuk memenuhi ruang 2 inci dengan 3 inci akan sesuai dengan kebanyakan lengan cawan.

4

Tangani pengedaran anda sendiri jika anda tidak dapat mencari syarikat iklan dengan kehadiran pengedaran di komuniti anda. Beli lengan cawan yang dicetak dan bawa ke gerobak kopi, kafe dan restoran yang menawarkan makanan. Manfaat utama menggunakan lengan baju yang anda sediakan secara percuma adalah mengurangkan kos membekalkan cawan kopi dan lengan baju. Tanpa sarung, pelanggan cenderung mengambil cawan tambahan untuk melindungi dari panas kopi.

5

Periksa semula secara berkala untuk memastikan lengan baju anda digunakan dan adakah penjual kopi memerlukan bekalan tambahan. Syarikat pengiklanan anda harus memantau hal ini, tetapi jika iklan anda disebarkan di komuniti setempat anda, adalah keuntungan anda untuk memastikan syarikat iklan anda menepati janji.