Cara Menjana Wang Tunai Dengan Amazon

Anda mungkin menganggap Amazon sebagai kedai e-dagang yang besar untuk syarikat, tetapi sesiapa sahaja - tanpa mengira status perniagaan - boleh mendirikan kedai sendiri di laman web ini. Bagi mereka yang ingin menjana wang, Amazon melakukan banyak pekerjaan untuk anda dalam memikat orang untuk membeli. Syarikat ini menawarkan pelbagai cara untuk menghasilkan wang tambahan; tidak ada yang akan menjadikan anda kaya dengan serta-merta, tetapi dengan kerja keras beberapa orang akan menghasilkan pendapatan tambahan yang baik.

Jual Barang

Sekiranya anda jenis yang telah mengumpulkan banyak barang selama bertahun-tahun, atau yang suka membeli-belah murah, Amazon menawarkan jalan mudah untuk menjual barang anda. Amazon tidak mengenakan bayaran untuk menyiarkan item di laman webnya, tetapi setelah anda menjual sesuatu, mereka akan mengenakan peratusan kepada anda bergantung pada item tersebut dan bayaran tetap. Mereka menyenaraikan item dan memproses pesanan, sementara anda harus menghantar barang tersebut kepada pelanggan. Amazon kemudian memindahkan wang dari penjualan ke akaun bank anda.

Tulis Buku Kindle

Bagi mereka yang mempunyai beberapa buku tulis, pasar buku Kindle membuka aliran pendapatan baru. Anda boleh menulis, memformat dan menerbitkan ebook anda sendiri - tanpa melalui syarikat penerbitan. Semasa anda menjual buku, Amazon membayar anda hingga 70 peratus daripada penjualan, bergantung pada harga buku tersebut. Sebilangan penulis telah menggunakan kaedah ini untuk diterbitkan setelah ditolak oleh syarikat penerbitan. Anda boleh menerbitkan fiksyen atau bukan fiksyen dalam hampir semua kategori. Amazon menguruskan penghantaran buku dan memproses pembayaran untuk anda. Jumlah wang yang anda hasilkan berkaitan dengan betapa popularnya buku ini.

Menjadi Ahli Gabungan

Sekiranya anda mempunyai laman web atau blog dengan sedikit lalu lintas, anda boleh menjana wang tambahan dengan menjadi ahli gabungan Amazon. Ahli gabungan menulis mengenai item di laman web mereka, menyiarkan pautan unik yang mengandungi kuki. Setiap kali pelawat mengklik ke Amazon dengan pautan, kuki tetap menggunakan penyemak imbas, dan anda mendapat komisen untuk item yang dibeli oleh pengunjung dalam 24 jam akan datang. Bergantung pada berapa banyak item yang anda jual, anda boleh memperoleh dari 4 peratus hingga 8.5 peratus. Dalam beberapa kategori, anda boleh memperoleh peratusan yang lebih besar. Kaedah ini hanya berfungsi dengan baik jika anda mempunyai banyak lalu lintas ke laman web anda.

Lakukan Tugas Turk Mekanikal

Mechanical Turk adalah pasar sumber ramai - dijalankan melalui Amazon - di mana pemaju dan syarikat komputer dapat menghantar tugas untuk orang yang ingin mendapatkan sedikit wang tambahan. Tugas tersebut dipanggil HIT, atau Human Intelligence Tasks, dan semuanya dapat dilakukan di komputer. Anda boleh memilih tugas berdasarkan keterangan, berapa banyak tugas yang harus dibayar dan berapa lama masa yang diperlukan. Sebilangan besar hanya membayar wang sen, jadi anda tidak boleh menjangkakan banyak keuntungan dengan melakukan ini, tetapi jika anda mempunyai masa tambahan anda dapat memperoleh wang tambahan dengan cara ini.