Cara Menghubungkan TV untuk Monitor ke Acer TravelMate

Walaupun banyak pemilik komputer riba Acer TravelMate mendapati ukuran skrin TravelMate cukup, ada yang memilih untuk memperluas ruang skrin mereka dengan memasang TV untuk monitor ke TravelMate. Dengan menyambungkan TV ke komputer riba TravelMate anda, anda boleh menduplikasi layar komputer riba ke TV atau mempunyai persediaan dua skrin di mana anda mempunyai ruang tambahan untuk memaparkan sesuatu. Memasang TV untuk monitor ke komputer riba Acer TravelMate hanya memerlukan pembelian kabel yang betul dan menekan butang kanan.

1

Beli kabel VGA lelaki ke lelaki untuk digunakan untuk menghubungkan TV anda ke Acer TravelMate anda. Ini adalah satu-satunya jenis kabel yang disokong oleh Acer TravelMate untuk menghubungkan komputer riba ke monitor luaran. Anda boleh mendapatkan kabel ini di kedai elektronik tempatan atau dalam talian.

2

Klik butang "Mula" di kiri bawah layar dan kemudian klik "Matikan" untuk mematikan Acer TravelMate anda.

3

Matikan TV anda dengan menekan butang "Kuasa" di TV atau alat kawalan jauh TV anda.

4

Sambungkan satu hujung kabel VGA ke port VGA pada komputer riba Acer TravelMate anda. Sambungkan hujung kabel VGA yang lain ke port VGA di TV anda. Periksa kabel di kedua-dua hujungnya untuk memastikannya terpasang dengan kuat di port.

5

Hidupkan TV anda dan kemudian tekan butang "Input" di TV atau alat kawalan jauh anda. Ubah mod "Input" ke "PC / VGA".

6

Tekan butang "Kuasa" pada komputer riba Acer TravelMate anda.

7

Tekan kekunci "F5" pada komputer riba Acer TravelMate anda untuk menunjukkan skrin komputer riba di TV dan menggunakan TV untuk monitor.