Apa Jenis Peralatan Video yang Harus Saya Gunakan untuk Bar Sukan?

Dengan populariti sukan profesional dan amatur di Amerika Syarikat, bar sukan telah menjadi tumpuan utama di kebanyakan bandar sederhana dan besar. Banyak peminat sukan menyerang bar sukan untuk menonton permainan, terutamanya semasa musim playoff. Merancang peralatan video bar sukan dengan cara memaksimumkan "faktor wow" tanpa melanggar bank boleh menjadi cabaran. Memilih peralatan dan isyarat yang betul adalah pertimbangan utama anda.

Televisyen

Televisyen adalah ruji di bar sukan. Ukuran televisyen yang anda perlukan bergantung pada ketinggian siling dan jarak tontonan pelanggan anda. Terdapat beberapa laman web terkemuka yang membolehkan anda memasukkan ukuran bilik untuk menentukan ukuran televisyen terbaik untuk ruang yang ditentukan, tetapi, dalam suasana bar sukan, mempunyai lebih banyak televisyen kadang-kadang lebih efisien daripada mempunyai yang lebih kecil kerana anda mungkin mempunyai banyak sukan acara yang dimainkan sekaligus. Pertimbangan utama yang lain ialah sudut pandangan. Crutchfield menyatakan dalam tinjauan bahawa televisyen plasma mempunyai sudut tontonan terbaik sementara televisyen LCD standard mempunyai sudut tontonan di atas rata-rata dengan kos yang lebih rendah dan risiko gambar yang konsisten "terbakar" ke layar daripada persaingan plasma.

Penyedia Pengaturcaraan

Penyedia hidangan satelit utama - DirecTV dan Dish Network - kedua-duanya mempunyai pakej sukan yang penting. Sekiranya anda tinggal dalam komuniti dengan Liga Bola Sepak Nasional yang kuat, DirecTV "Tiket NFL Sunday" menyiarkan hampir setiap permainan NFL di luar pasaran yang tidak dipadamkan. Setiap penyedia menawarkan akaun komersial yang direka untuk membolehkan berbilang saluran bermain sekaligus dan menawarkan rancangan pengenalan untuk membantu menubuhkan perniagaan komersial, walaupun pada kadar yang jauh lebih tinggi daripada harga kediaman yang sangat dipromosikan. Penyedia kabel tempatan juga boleh menawarkan pakej sukan untuk perniagaan komersial yang patut dipertimbangkan.

Projektor

Bergantung pada susun atur bar sukan anda, projektor yang dipasang di siling yang memaparkan acara sukan anda mungkin merupakan pilihan yang sesuai. Projektor moden yang dibuat dengan teknologi DLP sangat berguna jika anda memerlukan jarak tontonan lebih dari 20 kaki kerana anda dapat meletupkan gambar agar sesuai dengan bilik anda dengan degradasi isyarat yang minimum. Ini dapat diproyeksikan ke layar yang dipasang atau langsung di dinding dengan cat yang direka khas, yang terdapat di kebanyakan peruncit pembaikan rumah.

Pertimbangan Lain

Pendawaian menjadi perhatian dengan bar sukan. Memasang siling jubin menjadikan berjalan dan menukar kabel lebih mudah. Anda mungkin juga memerlukan penggalak isyarat dan pemisah, bergantung pada jumlah televisyen yang anda gunakan dan sumber pengaturcaraan yang anda pilih. Pemasang anda mungkin menjual pemisah penggalak isyarat berkuasa ini untuk memberikan gambar dan suara yang terbaik. Pastikan televisyen anda mempunyai skrin dengan pelindung pelindung untuk mengelakkan calar dan kerosakan asap. Skrin ini dapat dibersihkan dengan kain lembap dan membolehkan penampilan lebih baik untuk jangka masa yang lebih lama.