Rancangan Pemasaran Pra-Pajakan

Pra-sewa pangsapuri baru sebelum pembinaan selesai membantu anda mengelakkan kehilangan wang ketika tarikh pindah masuk semakin hampir. Sekiranya anda membina sebuah apartmen dan ingin mempunyai penyewa yang telah ditandatangani sebelum siap, rancangan pemasaran pra-sewa anda harus merangkumi pelbagai strategi untuk menarik perhatian. Setelah tarikh pindah masuk anda, mulakan iklan anda lebih awal untuk meningkatkan kadar penghunian anda sebelum kompleks anda dibuka.

Pengambil Perhatian

Sebelum pembinaan pangsapuri anda selesai, lanskap pintu masuk kompleks dan letakkan sepanduk baru yang direka secara profesional di hadapan. Ikutkan bendera berwarna-warni kecil di sepanjang sisi harta tanah untuk menarik perhatian mereka yang memandu di kawasan ini. Pastikan tanda kelihatan baru semasa peringkat pra-penyewaan dan ganti paparan yang lusuh. Sebelum keseluruhan kompleks selesai, siapkan satu contoh setiap model dan siapkan untuk pratonton. Beri mereka yang masuk untuk lawatan folder dengan gambar, tarikh selesai, harga sewa dan aplikasi.

Dalam talian

Rancangan pemasaran pra-sewa anda tidak lengkap tanpa kehadiran dalam talian. Gunakan kata kunci pengoptimuman mesin carian dan beli iklan sehingga kompleks pangsapuri anda ditampilkan di halaman pertama carian kawasan. Letakkan gambar model lengkap di laman web anda bersama dengan senarai kemudahan. Minta calon penyewa menandatangani senarai tetamu untuk menerima kemas kini dan meminta alamat e-mel dan nombor telefon bimbit untuk mesej teks. Gunakan media sosial untuk menyebarkan maklumat dan iklankan alat media sosial tersebut di halaman depan laman web anda dan di bahagian pangsapuri anda. Mulakan blog yang memaut ke laman web anda sehingga anda dapat menyiarkan kemas kini deskriptif dan mengiklankan acara-acara yang akan datang.

Item Promosi

Keluarkan barang berguna yang mengingatkan prospek kompleks pangsapuri anda. Produk promosi mengandungi cetakan nama pangsapuri dan maklumat hubungan anda untuk memastikan bangunan anda berada di hadapan para penyewa. Contohnya, berikan papan pemadam kering yang dapat digunakan oleh calon penyewa, yang membaca maklumat anda setiap kali mereka menulis sesuatu di atasnya. Berikan produk promosi anda kepada peserta acara anda. Atur pembukaan dengan makanan dan hadiah sebelum komuniti selesai untuk menarik penyewa untuk menandatangani senarai menunggu dan memohon pra-sewa.

Siaran Akhbar

Membina apartmen baru adalah berita untuk komuniti. Hantarkan siaran akhbar ke semua gerai berita tempatan dan bersedia untuk wawancara mengenai kompleks anda. Beli iklan halaman penuh di surat khabar untuk menarik perhatian pemburu pangsapuri dan mengukuhkan iklan percuma yang anda terima dari artikel tersebut. Gunakan gambar berwarna besar dan serlahkan kemudahan, lokasi dan mengapa ia berbeza daripada komuniti lain. Hantarkan siaran akhbar tambahan mengenai pembukaan utama anda dan hubungi kenalan surat khabar anda dari wawancara sebelumnya untuk membuat liputan acara untuk berita lain.