Cara Menghapus Kos Permulaan untuk LLC

Memulakan syarikat dengan tanggungjawab terhad boleh menjadi sukar dari segi kewangan dan mental. Nasib baik, undang-undang cukai ada yang meringankan beberapa beban kewangan untuk memulakan LLC dengan membuat cukai kos permulaan dapat ditolak. Anda boleh membayar sehingga $ 5,000 kos permulaan. Menurut Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri, kos permulaan ditakrifkan sebagai "jumlah yang dibayar atau dikeluarkan untuk: (a) mewujudkan perdagangan atau perniagaan yang aktif; atau (b) menyiasat penciptaan atau pemerolehan perdagangan atau perniagaan yang aktif."

1

Tentukan jumlah perbelanjaan permulaan yang ditanggung oleh LLC anda. Secara amnya kos permulaan ditanggung kerana penciptaan perniagaan anda atau dengan menyiasat penciptaan atau pemerolehan perniagaan anda. Ini termasuk penyelidikan pasaran atau pengambilan peguam untuk membincangkan Artikel Penubuhan atau Artikel Organisasi anda.

2

Tuliskan kos permulaan anda pada penyata cukai anda. Ini dilakukan dengan mengisi Borang 4562 dan melampirkannya pada penyata cukai anda untuk tahun pertama anda berniaga (lihat Sumber).

3

Failkan penyata cukai anda dengan IRS.